SARIMSAK:
Günde 1 diş sarımsak kalp damar hastalıklarında tedavi edici özelliğe sahiptir. Ancak tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gerekir.
ZENCEFİL:
Damarların yağ ve kolesterolden arınmasına yardımcı olur. Kanı sulandırır, kan dolaşımın hızlandırır. Antioksidan, damar açıcı, kolesterol dengeleyici ve iltihap giderici özelliğe sahiptir.
ALIÇ YAPRAĞI:
Kalbi ve dolaşım sistemini güçlendirici, damar genişletici özelliğe sahiptir. Kandaki yüksek yağ düzeyini normale indirir. Kroner damarları genişleterek, kan dolaşımını arttırır ve kalp ağrılarını azaltır.
SİYAH ÇEKİRDEKLİ ÜZÜM:
Müthiş bir kan damarı onarıcısıdır. Günde 1 bardak siyah çekirdekli üzüm suyunu çekirdeği ile içmek kalp krizi riskini yüzde 40 oranında azaltır.
YEŞİL ÇAY:
Damarlarda kolesterol birikmesini önler, iyi kolesterolü arttırır ve kroner arter hastalığını engeller. Kötü kolesterolden vücudu arındırması; damar sağlığı açısından oldukça önemlidir.
ZERDEÇAL:
Damarların temiz kalmasını ve kan akışının vücutta sağlıklı bir şekilde devamını sağlar. Antioksidan kaynağı olan bitki, yağların damarlarda birikmesini önler.