Bu ne rezalet!..

Bu ne rezalet!..

Bu ne rezalet!..

Sakarya ile Gaziantep’te Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları’nın özel yetenek sınavında gençler 34 dereceyi aşan sıcaklıkta koşturuldu, kız öğrenciler bayıldı.

Gaziantep Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun özel yetenek sınavında, 800 metre koşu testine katılan kız öğrenciler, yarışmanın sonunda baygınlık geçirdi. Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) 2008-2009 yılında alacağı 20 kız ve 20 erkek öğrenciden biri olabilmek için ön kayıt yaptıran öğrenciler, dün sabah erken saatlerde koşu testinin yapılacağı futbol sahasında toplandı. 38 derece sıcak altında bayanlar 800 metre koşusunda bitiş çizgisine gelen bir çok aday fenalaşırken, bazıları da bayıldı. Sağlık ekipleri adaylara müdahale etti.

Oksijen verildi
Sakarya Üniversitesi BESYO özel yetenek sınavında da aynı görüntüler yaşandı. Sıcaklığın 34 derece olduğu Sakarya’da Atatürk Stadı’nda yapılan 800 metre koşu testine katılan kız öğrenciler,  yarışı bitirmek için büyük çaba harcadı. Öğrenciler finiş çizgisini geçer geçmez yere yığılırken, sağlık ekipleri tarafından oksijen verildi.