Böyle olur teröristin bayramı!

Böyle olur teröristin bayramı!

Böyle olur teröristin bayramı!

BÖLÜCÜ terör örgütü yandaşları, Şırnak, Hakkari, Mersin ve İstanbul’da polislere saldırdı. PKK’nın kuruluş yıl dönümünü kutlayan teröristler, polis karakollarına molotof kokteyli attı, belediye otobüsü yaktı.

Kandil’den basın toplantısı!
DAĞDAN inip şov yaparak 19 Ekim’de Türkiye’ye giren Kandil patentli teröristler ise Diyarbakır’da bir basın toplantısı (!) düzenledi. Orada konuşan terörist, küstah ifadelerle CHP ve MHP’ye saldırdı.

Bölücüler yine kudurdu
Terör örgütü yandaşları, Şırnak, Hakkari, Mersin ve İstanbul’da taş ve sopalarla güvenlik güçlerine saldırdı. Karakollara molotof kokteyli atan, belediye otobüsünü yakan bölücüler, ortalığı savaş alanına çevirdi

Mersin ve Hakakri’de molotof kokteyli ve taş atarak izinsiz gösteri yapmak isteyen terir örgütü yandaşı gruba güvenlik güçleri müdahale etti.


Haber: Fatih ERBOZ
AKP, PKK açılımı konusunda adımlar atarken, terör örgütünün yandaşları da sokakları ateşe verdi. Önceki gün Mersin’de karakola saldıran grup, İstanbul’da otobüs yakıp polise taş ve molotof kokteyli attı. Şırnak’ta da sokakları ateşe veren PKK yandaşları dün ise Hakkari’de olay çıkardı. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde Pkk’lı bir grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesini isteyerek yasadışı gösteri yaptı. Dün sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi’nde ateş yakıp sloganlar atan ve yollara barikat kuran  PKK yandaşlarına dağılması için polis uyarılar yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericiler polise taşla karşılık verdi. Bunun üzerine polis, göstericelere gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda bazı bankaların camları da göstericiler tarafından atılan taşlarla kırıldı. Bu arada bayramın dördüncü günü olması nedeniyle kent merkezinde açık olan bazı işyerleri de çıkan olaylar yüzünden kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede olaylar ara sokaklarda devam etti.  Önceki gün Mersin’de polis karakoluna saldırı yapılan semtte dün yine olaylar çıktı. 200 PKK’lı sloganlar atarak Siteler Polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polis, yasadışı gösteri yapan grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polisler, uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa panzerlerle müdahale etti. Gün boyunca ara sokaklarda polisle, göstericiler arasında kovalamacalar yaşandı.


Belediye otobüsünü yaktılar
İstanbul Sultanbeyli’de izinsiz gösteri yapan bir grup, belediye otobüsünü yaktı. Hamidiye Mahallesi‘nde toplanan PKK yandaşı grup, durağa yolcu almak için yanaşan İETT otobüsünü durdurarak içindeki yolcuları indirdi. Bölücüler daha sonra yanlarındaki molotof kokteyllerini ateşleyerek otobüse attı. Alev alan otobüs, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yanan otobüs ise kullanılamaz hale geldi. Bu arada, Okmeydanı’nda toplanan bir grup, Şark Kahvesi’ne kadar yürüdü. İzinsiz yürüyüş yapan grup, burada önlem alan polise ekibine molotof kokteylleriyle saldırdı. Polisin, gruba tazyikli su ile müdahale etmesi sonucu eylemciler ara sokaklara dağıldı. Atılan molotof kokteyllerinden bazı dükkanlar ve bir polis aracı zarar gördü.


Kandil’den gelenlerden küstah basın toplantısı

PKK’lılar basın toplantısında taleplerini sıraladı.
Irak’taki Kandil Dağı ve Mahmur Kampı’dan 19 Ekim’de elini kolunu sallayarak Türkiye’ye giriş yapan PKK’lı grup, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. 17 PKK’lının katıldığı basın toplantısında 2 grup adına açıklamayı Kandil grubundan gelen PKK’lı Gülbahar Çiçekci yaptı. Çiçekci küstah ifadelerle şunları söyledi: “Ülkeye girişimizde halkımızın bizim şahşımızda barışa ve demokrasiye olan özlemini içtenlikle dile getirmesi dahi, çözümden yana olmayan kesimler tarafından aşırılık ve şov olarak nitelendirildi. Ne var ki son günlerde Kürt halkının siyasi irade olarak kabul ettiği Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik insanlık dışı yaklaşım, çözümü geliştirmek bir yana daha çok çözümsüzlüğü derinleştirmektedir. Öcalan’ın özgürlüğü demokrasi ve barışın sağlanmasının olmazsa olmaz koşuludur.”

CHP ve MHP’ye saldırdı
Basın açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülbahar Çiçekci, Türkiye’ye gelişlerinin tarihi bir gün olduğunu, halkın barışa olan özlemini, barış isteğini bir kez daha haykırdığını ifade ederek, “Ancak, CHP ve MHP bu süreci sekteye uğrattı. Bu anlamda sıkıntılar yaşandı. Biz gelirken amacımız öncelikle batıdaki vatandaşlarla kucaklaşmaktı. Ancak, batıda yaratılan ortam ve kışkırtmalar nedeniyle süreci sekteye uğratmamak için şimdilik batıya gitme konusunda kaygılıyız” dedi.