Böyle bir hiddetle sorun çözülemez

Böyle bir hiddetle sorun çözülemez

Böyle bir hiddetle sorun çözülemez

BAŞBAKAN’ın açılım sürecini eleştiren siyasal parti liderlerini alçaklık ve namussuzlukla suçlayacak kadar ileri gittiğini  hatırlatan CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu derece hoşgörüsüz biri sorun çözemez, sorunu katmerleştirir” dedi.


Bu vebal AKP’nin sırtında
CHP’li Kılıçdaroğlu, açılım nedeniyle AKP’yi eleştirerek, yaşanan tartışmaların ayrışmayı körüklediğini savundu.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının gündeme getirdiği sözde Kürt açılımı konusunda somut çözüm önerileri bulunmadığını söyledi. Tartışmaların ayrışmayı körüklediğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Bunun vebali ağırdır. Bunun vebali AKP’nin sırtındadır” dedi. Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamcı köyünde, partisinin ilçe örgütü tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayların bir sorun olduğunu herkesin bildiğini, ancak sorunun çözümü konusunda hükümetin yanlış adım attığını savundu.

Bu hiddetle sorun çözülemez
Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın bu süreci eleştiren siyasal parti liderlerinden bazılarını alçaklıkla namussuzlukla suçlaması çok ağır. Türk siyasal yaşamında her halde bu iki sözcüğü yan yana kullanan tek Başbakan var o da Erdoğan’dır” diye konuştu.  Sorunu  çözecek insanın daha hoş görülü olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Eğer siz bunları kullanabiliyorsanız, o zaman sizde bir sorun var demektir. Bedeninde bu sorunu yaşayan, hiddeti içselleştirmiş bir kişi Kürt sorununu çözemez, sorunu katmerleştirirsiniz” dedi.