Böyle baba olmaz olsun

Böyle baba olmaz olsun

Böyle baba olmaz olsun

Sultanbeyli’de gecekondu yıkımı sırasında olaylar çıkarken Tuncay Yarap’ın, 4 aylık bebeğinin boğazına bıçak dayaması görenlerin kanını dondurdu

Battalgazi Mahallesi Cengiz Han Caddesi civarındaki 100’ün üzerindeki gecekondu, dün sabah saatlerinde belediye ekiplerince yıkılmak istendi. Çevik kuvvet desteğiyle mahalleye gelen belediye ekipleri ile gecekondu sahipleri arasında kavga çıktı. Bu sırada Tuncay Yarap adlı bir kişi de gecekondusunda 4 aylık bebeği Zehra’yı rehin aldı. Bebeğin boğazına bıçak dayayan Tuncay Yarap, bu evi çocuğu için yaptığını öne sürerek, “Burası için çocuğumu da öldürürüm hapiste de yatarım” tehdidinde bulundu. Gerginliğin artması üzerine yıkım ekipleri gecekondu çevresinden ayrılırken, öfkeli baba da kızını eşine verdi.

Gözaltına alındı

Yaklaşık 2 saat sonra yıkım ekiplerinin geleceğini haber alan Tuncay Yarap,  ikinci kez kızı Zehra’yı boğazına bıçak dayayıp rehin aldı. Hal’de işçi olarak çalıştığını ve günlük 10 TL kazandığını söyleyen Yarap, “Kiralarımı ödeyemiyordum. Gerekirse çocuklarımı kurban ederim. Minik kızım da evin kurbanı olsun” olsun diyerek tehditler savurdu. Olay yerine gelen Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Koca’nın konuşmaları sonucu ikna edilen  Yarap, kızını bıraktı. Eylemin sona ermesiyle birlikte yıkım ekipleri, gecekondunun bir bölümünü yıkarken Tuncay Yarap gözaltına alındı.

Çıkan arbedede çok sayıda vatandaş ile 1’i kadın komiser olmak üzere 3 polis yaralanırken, 50 gecekondu yıkıldı.

“Minik kızım da evin kurbanı olsun”
Gecekondusunu yıktırmak istemeyen Tuncay Yarap, 4 aylık Zehra’nın boğazına bıçak dayadı. Ekipler gerginlik üzerine yıkıma bir süre ara verdi. İki saat sonra yıkım ekibinin gelmesi üzerine yine kızını rehin alan ve “Minik kızım da evin kurbanı olsun” olsun diyerek tehditler savuran Yarap, ilçe emniyet müdürü tarafından ikna edildi.