Bostancı'da kanlı çatışma

Bostancı'da kanlı çatışma

Bostancı'da kanlı çatışma

Bostancı'da sabah saat 06.00 sıralarında silahlı çatışmaya giren polisin düzenlediği operasyon sona erdi. Hücre evinden bir kişinin cesedi çıkarıldı.  Çatışmada biri başkomiser 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre hücre evi PKK'ya ait. Özel tim ekiplerinin de katıldığı ve 5 saat süren operasyon sona erdi. Aynı saatlerde bir diğer operasyon ise Bağcılar'da. Polis Bağcılar'da bir hücre evine operasyon düzenlendi. İstanbul Valisi Muammer Güler, 60'a yakın noktada 10'un üzerinde gözaltı olduğunu söyledi.


Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah erken saatlerde Kadıköy, Bostancı Gösteri Merkezi yanındaki Emanet Sokak içerisinde bulunan bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında karşı grubun direnişi ile karşılaşan polis çatışmaya girdi.

NTV muhabiri kulağından vuruldu
Bostancı'daki çatışmanın çıktığı binanın karşı sokağında çekim yapan NTV kameramanı İlhan Kandaz kulağından vuruldu. İlhan Kandaz'ın yanındaki Mazlum Şeker isimli gencin ise hayatını kaybettiği belirtildi.



Polisle çatışan ve kendisini Devrimci Karargah üyesi olarak tanıtan Orhan Yılmazkaya isimli bir şahıs, 'Devrimci Hareket üyesiyim. Bombam var, silahım var. Sonuna kadar çatışacağım' dedi.

Öte yandan yapılan son açıklamalarda çatışmanın yaşandığı yerin PKK'ya ait bir hücre evi olduğu iddia ediliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah da olay yerine giderek, operasyonu yerinden yönetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Bostancı'daki çatışmanın sona erdiğini ve 1 teröristin ölü ele geçirildiğini söyledi.

Güler, çatışmada yaralanan emniyet amiri Semih Balaban'ın şehit olduğunu açıkladı.
Vali Muammer Güler, çatışmanın sona erdiğini ve binadaki aramaların devam ettiğini söyledi. 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyleyen Güler, binanın diğer katlarında da arama yapılacağını ifade etti. Polisle çatışan teröristlerin sayısının henüz bilinmediğini anlatan Güler, teröristlerin çatışma sırasında kaçmış olabileceğini de dile getirdi. Güler, evin tam bir cephanelik olduğunun tespit edildiğini vurguladı. Evleri zarar gören vatandaşlara da Terörle Mücadele ile ilgili kanun çerçevesinde gerekli yardımın yapılacağını kaydeden Güler, 'Şuan önemli olan bir emniyet amirimizin şehit olması ile ilgili yaraların sarılması' dedi.
Güler, şehit olan emniyet amirinin Semih Balaban olduğunu açıkladı.