Boşnak Mantısı nasıl yapılır. Boşnak Mantısının tarifi. Boşnak Mantısı için gerekli malzemeler?

Boşnak Mantısı nasıl yapılır. Boşnak Mantısının tarifi. Boşnak Mantısı için gerekli malzemeler?

TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’nin 16 Kasım 2020 pazartesi günün yayınlanacak kaptanlık oyununda yarışmacılar Boşnak Mantısı yapacaklar. Boşnak mantısının nasıl yapıldığı da izleyiciler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Boşnak mantısı nasıl yapılır. Boşnak mantısının tarifi. Boşnak mantısı için gerekli malzemeler? detaylar haberimizde…

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Masterchef Türkiye’nin 16 Kasım 2020 pazartesi günü yayınlanacak yeni bölümünde yarışmacılar kaptanlık oyunu için mücadele edecekler. Kolay yapımıyla bilinen Boşnak Mantısı tarifi ise izleyenler tarafından merak konusu oldu.

İşte, Boşnak mantısı nasıl yapılır. Boşnak mantısının tarifi. Boşnak mantısı için gerekli malzemeler?

BOŞNAK MANTISI NASIL YAPILIR?

Boşnak Mantısı Türk Mutfağı'na mübadele tarihlerinde girmiş bir hamur işi yemeğidir. Genellikle Kırklareli mutfağında rastlanır. Peki Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Hangi şekillerde yenir? İşte leziz Boşnak Mantısı tarifi ev yapımındaki püf noktaları...

Hamur işi seven bir millet olarak Boşnak Mantısı nasıl yapılır? sorusu biz Türkler için çok daha büyük önem arz eder. Mübadele esnasında mutfağımıza giren bir yemek olan Boşnak Mantısı’nın püf noktaları nelerdir? İşte lezzetiyle sizi şaşırtacak, konuklarınızın yüzünü güldürecek lezzetli Boşnak Mantısı tarifi…

BOŞNAK MANTISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 orta boy soğan
300 gr kıyma
4 Bardak un
Ilık su, tuz (Hamur için)
Yarım çay bardağı sıvıyağ (Harç için)
1 Çay bardağı ayçiçek yağı (Hamuru yağlamak için)
Tuz, karabiber, nane, kekik, pulbiber, maydanoz
1 kg et suyu veya tereyağlı su (isteğe göre)
Yoğurt
3-4 Diş sarımsak
Tereyağ
Toz kırmızı biber

BOŞNAK MANTISI HAZIRLANIŞI

Un, su, tuz ve 1 kaşık sıvı yağ ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
Yumruk büyüklüğünde 5 eşit bezeye ayrılır.
Bezelerin her biri tabak büyüklüğünde açılır.
Açılan bezelerin üstlerine sıvı yağ sürülüp üst üste konulur.
Araları yağlanan hamurlar yarım saat dinlenmeye alınır.
Bu arada iç harcı için iki adet küp doğranmış soğan sıvı yağda rengi dönene kadar kavrulur.
İlk sıcaklığı giden soğanlara kıyması çiğden eklenir.
Tuzu ve baharatları konularak yoğrularak birbirine harmanlanır.
Dinlenen hamur sofra genişliğinde oklava ile açılır.
İri kareler halinde kesilir.
Kıymalı harç konulan her bir hamur parçası bohça şeklinde kapatılır.
Kapanan taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkartılan Boşnak Mantılarının üzerine el ile su serpiştirilip üzerine bez kapatılıp dinlenmeye alınır.
İlk sıcaklığı geçince sarımsaklı yoğurtla üzeri kaplanıncaya değin muamele edilir.
Tereyağında hafifçe kavrulmuş kırmızı toz biber yoğurtlu örtünün üzerine gezdirilip servise alınır.

(Not: Boşnak mantısı fırından çıktıktan sonra hemen yenebildiği gibi, fırından çıktıktan sonra et suyu veya tereyağlı su eklenerek demlenene kadar ocak üzerinde çevrilerek de hazırlanabilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip, servis için tereyağda yakılmış baharatlarla lezzet çeşitliliği de sağlanabilir.)

(Kaynak: Sözcü)