Boşanan kadın memura KEY şoku

Boşanan kadın memura KEY şoku

Boşanan kadın memura KEY şoku

KEY ödemelerinde artık sona gelindi! Ödemeler ay sonu başlıyor başlamasına ama bazı kişiler KEY ödemelerinden yararlanamayacak...

8 milyon 493 kişiye toplam 2 milyar 855 milyon YTL konut edindirme yardımı ödeneceği tahmin ediliyor. 1987-95 yılları arasında sürekli çalışmış bir kişiye yaklaşık 1391 YTL ödeme yapılacak.

KEY’in yol haritası
KEY ödemesi ile ilgili, “Acaba bende KEY alabilecek miyim?” diye düşünenler www.keyodemeleri.com” isimli siteden T.C kimlik numaralarını girerek durumunu öğrenebilir. Siteye girdikten sonra hak sahibi olduğunu öğrenen kişiler, günü geldiğinde KEY ödemesini tahsil etmek için Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesine giderek T.C. kimlik numaralarıyla biriken parayı alabilir. Ödemelerde nakit para alınması tercih edilmekle birlikte isteyen “Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı” hissesi almak hakkına sahip. Listede adı olmayanlar eğer özel sektörde çalışan birisiyse, bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat edecek. Kişi o tarihlerde kamuda çalışmışsa çalıştığı kamu kurumuna belgeleri ile başvuracak. Kesintinin yapıldığı dönemde lojmanda kalan memurlar KEY’den faydalanamayacak. Karı ve koca ikisi de devlet memuru ise, ödeme sadece eşlerden birine yapılacak. Tercih kullanılmazsa bu tercihin kocanın üzerinde olduğu kabul edildi. Tabii şimdi onlardan boşananlar varsa sadece kocaları alacaklar, eşleri alamayacaklar. Kişi vefat etmişse, geride kalan mirasçıları ellerinde bulunan veraset ilamıyla bankadan kendi adlarına düşen hisselerini alabilirler.