Bomba ihbarı yapılan uçak Erzurum'a indi

Bomba ihbarı yapılan uçak Erzurum'a indi

Hindistan'da bomba ihbarı yapılan uçak Erzurum Havalimanı'na iniş yaptı. Ekiplerin uçaktaki arama işlemi devam ederken, saat 21.00'e kadar havalimanına inişlerin kapatıldığı belirtildi.

Hindistan'ın Mumbai şehrinden Frankfurt’a seyahat eden Boeing 787-9 (B789) tipi uçak, bomba ihbarı sebebiyle Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. İtfaiye ve polis ekiplerinin olay yerinde bekleyişi devam ediyor. Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı.

ARAMA DEVAM EDİYOR

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından yapılan yeni açıklamada ise, arama işleminin devam ettiği, bitişi için süre verilemediği ifade edildi.

Vali, 21.00'a kadar havalimanına inişlerin kapatıldığını belirtti.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLANDI

Uçak, aprona gelerek, yolcularını tahliye etmeye başlarken, havalimanında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları havalimanına sevk edildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, murettebat dahil uçaktaki 247 kişinin indirildiğini, valizlerin teker teker arandığını söyledi. Olayın nasıl başladığını da aktaran Çiftçi, uçaktaki bir yolcunun peçeteye bomba var yazdığını yaşanan olay sonrası uçağın Erzurum Havalimanı'na iniş yaptığını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır, 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında Afad, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir" ifadelerini kullandı.