Bolu'daki yangın söndürme çalışmalarına gönüllü desteği

Bolu'daki yangın söndürme çalışmalarına gönüllü desteği

Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına, aralarında kadınların da bulunduğu gönüllüler destek veriyor.

Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda önceki gün öğle saatlerinde başlayan yangını söndürme çalışmaları, Bolu ve çevre illerden gelen 12 helikopter, 138 arazöz ve 245 araç ile iş makinesiyle sürdürülüyor. Bölgede 1357 personel görev yaparken, gönüllüler de bu çalışmalara katılıyor.

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-1.jpg

Antalya’dan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personeli ve İstanbul’dan Toplumsal Afet Platformu (TAP) gönüllüleri, zorlu şartlar ve engebeli arazilerde yürütülen çalışmalarda görev alıyor. Antalya’nın Kumluca ilçesinden gelen OGM personeli Kenan Okyay, gönüllülerle birlikte 20 kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirtti.

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-3.jpg

İstanbul’dan gelen TAP gönüllüsü Salih Gül ise ormanları kaybetmemek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, “Çok zor bir arazi, burada yangını söndürdük deyip arkamızı dönüyoruz, tekrar yangın başlayabiliyor. Ağacın yapısıyla alakalı herhalde bu. Uzun ve zor bir süreç.” dedi.

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-4.jpg

Gül, yorulan itfaiye ekiplerine destek olduklarını belirterek, “Bunlara bir nefes aldırıyoruz, bir yemek molası, 5 dakika dinlenme olsun, eğitimini aldığımız için yardım ediyoruz.” diye konuştu.

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-5.jpg

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-6.jpg

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-7.jpg

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-8.jpg

boludaki-yangin-sondurme-calismalarina-gonullu-destegi-yenicag-2.jpg

İlgili Haberler