Bolu’da sis, Marmara’da lodos, Doğu’da kış

Bolu’da sis, Marmara’da lodos, Doğu’da kış

Bolu’da sis, Marmara’da lodos, Doğu’da kış

Sis,lodos,kar var
Yurdun kuzeybatı kesimlerinde başlayan yağışlar, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Orta Karadeniz’de sürecek. Bolu, Bursa ve çevrelerinde sis etkili olurken  Marmara bölgesinde bugün de yer yer lodos var. doğu bölgelerimizde ise soğuklar artarken kar yağışı davam edecek. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bu bölgelerde buzlanma ve don beklendiğinden yetkilier ile vatandaşları uyardı. Hava sıcaklığı ise  kuzeybatı kesimlerinde ve doğu bölgesinde 8 ila 10 derece düşecek. İstanbulda, etkili olan lodos yağmurla birlikte bu günden itibaren azalacak.

Deniz ulaşımında aksama

Çanakkale’de lodos ve saatteki hızı 70-80 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar vapur seferlerini aksattı.  Gökçeada-Kabatepe arasında deniz ulaşımı yapılamadı. Tekirdağ, Şarköy’de, lodosun etkisiyle 19 şilep denize açılamadı. Sivas’ın Suşehri ilçesinde ve Kelkit havzasında  kar yağışı yoğunlaşırken soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı illerde bugün en yüksek sıcaklıklar ise şöyle olacak:  Ankara,13 derece. İstanbul 9 derece, İzmir 16 derece Samsun 15 derece, Trabzon 16 derece, Erzurum 5 ve  Sivas 3 derece.

Bolu’da sabah saatlerinde sis ulaşımı aksatırken kar yağışı da etkili olmaya başladı. Özellikle Bolu Dağı’nın Karanlık Dere ve Seymenler kesiminde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. 

Kamyon devrildi, kurbanlıklar yola saçıldı
İstanbul’a büyük baş kurbanlık hayvan taşıyan bir kamyon, otoyolda devrildi. Kamyonun sürücüsü yaralanırken hayvanlar otoyola kaçıştı. Aksıyan trafiği açmak için gelen jandarma ekipleri, kaçışan hayvanları toplamak isterken zor anlar yaşadı.