Bölücülerin hevesi kursaklarında kaldı

Bölücülerin hevesi kursaklarında kaldı

Bölücülerin hevesi kursaklarında kaldı

Terör örgütü ve yandaşlarının kaldırılmasını istediği koruculuk sistemine, Genelkurmay’ın ardından bir destek de Bakan Çiçek’ten geldi: Çok önemli bir görev yaptılar, yapıyorlar. Sistemi koruyacağız.

Bölücülerin hevesi kursağında kaldı!
Genelkurmay Başkanlığı’ndan sonra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, teröre karşı güvenlik güçlerine büyük destek veren koruculara sahip çıktı. Bakan Çiçek, terör örgütü PKK ve yandaşlarının karşı çıktığı ve kaldırılmasını şiddetle istediği koruculuk sisteminin gerekliliğine vurgu yaptı. Önceki gün Nevşehir Valiliği’ni ziyaret eden Çiçek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koruculuk sistemine ilişkin tartışmalara da değerlendiren Çiçek, söz konusu müessesesinin bir ihtiyaçtan kaynaklandığını ve bugün bu ihtiyacın halen devam ettiğini söyledi.

Hepsi vatansever
Bu görevi ifa edenlerin ülkenin dirliği, birliği ve barışı için çok önemli görevler yaptığını kaydeden Çiçek, Mardin’de meydana gelen bir olay nedeniyle bu müessesenin tamamına karşı bir tavrın alınmasını doğru bulmadığını ifade etti. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Korucular hakikaten çok zor şartlar altında özveri ve vatan sevgisi ile çalışıyor. Töre nedeniyle işlenen cinayetlerin hepsini korucular işlemiyor. O yüzden soğukkanlı olmak lazım” diye konuştu.