Bölücü tahrik

Bölücü tahrik

Bölücü tahrik

Altınova’da terör örgütü sempatizanı olan bazı kişiler önce gerilim başlattı, ardından da kamyonetle 8 kişiyi ezdi

AyvalIk’a bağlı Altınova beldesinde basit bir tartışmayla başlayan gerilim, bölücülerin kışkırtmasıyla çatışmaya dönüştü. Kamyonetini grubun üstüne süren bir bölücü 2 kişiyi öldürdü, 6 kişiyi yaraladı.


KARDEŞ KAVGASI YARATMAK İSTEYEN HAİNLER BALIKESİR’DE İŞ BAŞINDAYDI


TEHLİKELİ TAHRİK
Altınova’da terör örgütü sempatizanı olan bazı kişiler önce gerilim başlattı, ardından da kamyonetle 8 kişiyi ezdi


Olay, önceki gün 17.00 sıralarında İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 17 yaşındaki Oğuz Dörtkardeş, Ahmet Erkul’a ait bakkalın önünde otomobilinde yüksek sesle müzik dinledi. Erkul ve apartmanda oturan apartman sakinleri, Dörtkardeş’i uyardı. Kendisini uyaranlarla tartışan Dörtkardeş daha sonra buradan ayrılıp aynı cadde üzerindeki evinin önüne gitti. PKK sempatizanı oldukları öne sürülen bazı kişiler bu gerginliği fırsat bilip düğmeye bastı. Bölücüler gerginliği bölücü örgüt yandaşı olduğu belirtilen M.A. adlı şahısa haber verdi.

Kalbi çalıştırıldı ama...
Tartışmayı duyan M.A.ise 10 YU 130 plakalı kamyonetini, evleri önünde sohbet eden, aralarında Dörtkardeş’in de bulunduğu grubun üzerine sürdü. Kamyonet altında sürüklenen Dörtkardeş, olay yerinde hayatını kaybetti.
Olayda, Ercan Taşkıran (31), Hamit Timsa (40), Adil Sarıhanlı (27), Mustafa Kaçar (25), Murat Kılınçoğlu (39) ve Enver Ceren (40) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerinde kalbi duran ancak kalp masajıyla hayata döndürülen Ezer Kırcalı (31) ise yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.  

Protesto ettiler

Yaralıların hastaneye kaldırılması ilçede tansiyonu düşürmedi. Olaya tepki gösteren bir grup şahıs ise bazı ev ve iş yerleri ile araçların camlarını kırıp tahrip etti. Bir evi de ateşe vermeye çalışan gruptakileri güvenlik güçleri önledi. Beldede tansiyon gece yarısı tekrar yükseldi. Olay yerinde toplanan belde halkı  ’Kahrolsun PKK’ diyerek slogan attı. Güvenlik güçlerinin olaylar karşısında yetersiz kalması üzerine ilçeye Balıkesir ve Ayvalık’tan takviye gönderildi.

Cenaze töreninde de olaylar çıktı
M.A adlı bölücünün ezdiği Oğuz Dörtkardeşler ile Ezel Kırcalı dün toprağa verildi. Belde mezarlığına defnedilen Dörtkardeşler cenaze töreninde de gerilim yaşandı. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında çeşitli sloganlar atan bir grup, beldedeki bazı mağazaların camlarını
taş atarak kırdı. Öfkeli grup, jandarmanın müdahalesiyle dağıtılırken, olaylarda başına taş isabet ettiği belirtilen bir kişi Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırıldı.Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze namazına, gencin ailesi veyakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı’nın yerinde incelemelerde bulunduğu olaylarda 16 kişi gözaltına alındı. Camları kırılan ev ve işyerleri ile araçlar da tahrikten nasibini aldı.