BÖHM'DEN ŞOK EDEN AÇIKLAMALAR

BÖHM'DEN ŞOK EDEN AÇIKLAMALAR

BÖHM'DEN ŞOK EDEN AÇIKLAMALAR

Fener’i söndüren Alman polis Böhm’den şok eden açıklamalar

‘Türk polisi Karaman’a baskına yanaşmadı’
Deniz Feneri e.V’nin AKP bağlantılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Alman polisi Böhm bombalamaya devam ediyor


Almanya’daki Deniz Feneri soruşturmasında tayin edici bir role sahip olan Polis Şefi Alexander Böhm Haziran 2007’de Zekeriya Karaman ve Türkiye’deki o diğer şüphelilerin ofis ve binalarına Türk polisince baskın yapılmasını istediklerini, ancak Türk Polisi’nin buna yanaşmadığını iddia etti. Gazeteport’tan Safile Usul’a açıklamalarda bulunan Böhm, “Türk Adalet Bakanlığı’na devredilecek dosyada Zekeriya Karaman ve diğer şüpheliler Dr. Zahit Akman,  Harun Kapıyoldaş, İsmail Karahan ve Mustafa Çelik hakkında yeterinden fazla delil var. Türk savcıları sadece bu delillerle bile dava açabilir” dedi.

Paraların Karaman’a gittiğini biliyoruz
2006’dan beri yaptıkları çalışmalarla Türkiye ayağında bulunan zanlılar hakkında kapsamlı izlemeler yaptıklarını belirten Böhm, “Milyonlarca euro tutarındaki paranın Zekeriya Karaman’a teslim edildiğini tespit ettik. Bu paraların Zekeriya Karaman’a gittiğini biliyoruz” dedi. Böhm, “Zekeriya Karaman’a giden paralar sonra ne oldu? Ondan kime gitti?” şeklindeki soruya, “Ondan sonrasını bilmiyoruz. Bunun için ayrı takip gerekliydi” yanıtını verdi.  “Türk polisi bundan sonra  Türkiye’de açılacak bir soruşturma kapsamında Zekeriya Karaman’a gelen paraların ne olduğunun izini bulabilir mi?” sorusu üzerine Böhn şunları kaydetti:

Artık kim neyi izleyecek?
“Bu saatten sonra çok zor. Artık kim neyi izleyecek? Herkes her şeyi ve izleneceğini biliyor. Yeni delil toplanması bu saatten sonra olmaz. Biz Haziran 2007’de Frankfurt’taki Deniz Feneri, Euro Kanal 7 binalarını delil toplamak amaçlı bastık. O zaman eşzamanlı olarak Zekeriya Karaman ve diğer şüphelilerin bina ve ofislerinin de aranmasını istedik. İnterpol aracılığı ile Türk Polisi’ne başvurduk ama Türk Polisi bu ortak çalışmaya yanaşmadı. Biz Almanya’da polis olarak, bir başka ülkenin polisi bizden ortak çalışma istediğinde bu durumu İçişleri Bakanı’na aktarır ve onun dediği doğrultuda hareket ederiz. Türk Polisi de bizim bu isteğimizi Türk İçişleri Bakanı’na aktardı mı, bunu bilmiyoruz” Polis şefi Böhm, “Zekeriya Karaman’ın ve diğer zanlıların telefon konuşmalarını polis takibine aldınız mı?” şeklindeki soruya ise, “Bu konuda konuşamam” şeklinde cevap verdi. Ancak bizim bu cevaptan edindiğimiz kanaat, Alman polisinin elinde Zekeriya Karaman ve diğer şüphelilerin telefon konuşmalarının kayıtlarının olduğu yönünde.