Bodrum'da 20 hektar orman alanı kül oldu

Bodrum'da 20 hektar orman alanı kül oldu

Bodrum'da 20 hektar orman alanı kül oldu

Beyaz Bodrum siyah oldu
Bodrum’da çıkan yangında alevler yerleşim alanlarını tehdit edince tatilciler, korkulu anlar yaşadı. 20 hektar orman alanını kül eden yangın sabaha karşı söndürüldü

Kentin üzerini duman bulutu kapladı
Rüzgarın etkisi ile yayılma eğilimi gösteren yangın nedeniyle Bodrum’un üzerini duman bulutu kapladı. Yoğun çaba harcayan ekipler, bölgede etkili olan yoğun duman nedeniyle yangına güçlükle müdahale etti.

Bölgede görev yapan polis ekipleri ise yangın bölgesine girmemeleri yönünde vatandaşlara sürekli uyarılarda bulundu. Bir kısım tatilciler ise, alevlerin yerleşim alanlarını tehdit etmesi üzerine yazlıklarını terk etti.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torbalı mevkiinde önceki gece çöplük alanda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek ormana sıçradı. Yaklaşık 20 hektar ormanlık alan kül oldu. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başladı. İtfaiye araçları ve arazözlerin yangın bölgesine ulaşmasını sağlamak amacıyla Bodrum-Milas kara yolu ulaşıma kapatıldı. Yangına 50 arazöz, 1 uçak, 2 helikopter, 10 itfaiye aracı, orman işçileri, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar müdahale etti.

Çalışmalar gece boyu sürdü
Sabaha karşı kontrol altına alınan yangına, havanın aydınlanmasıyla birlikte 1 uçak ve 2 helikopter de müdahale etti. Bu arada, yangın nedeniyle Bodrum semalarını yoğun duman tabakası kaplarken, tatilciler nefes alamaz duruma geldi. Yangına Orman yangını söndürme ekiplerinin yanı sıra bölgedeki itfaiye ekipleri, Bodrum AKUT ekipleri, vatandaşlar ve güvenlik güçleri müdahale etmeye çalıştı. Sarp olan bölgelere arazözler müdahale edemezken, Bodrum Milas Karayolu üzerinde itfaiye ekipleri yangının yolu aşması halinde yolun diğer tarafındaki ormanların tutuşmaması için ıslatma çalışması yaptı. Yangın, gece boyu süren çalışmalar sonunda sabaha karşı kontrol altına alındı.