Bitkisel hayattaki annenin oğlu oldu

Bitkisel hayattaki annenin oğlu oldu

Bitkisel hayattaki annenin oğlu oldu

İki çocuk annesi ve 6 aylık hamile olan 26 yaşındaki Yıldız Alçı'nın fenalaşarak kaldırıldığı hastanede menenjit olduğu ortaya çıkmış, tedavi altına alınan Alçı'nın yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşmişti.

Anne karnında 24 haftalık olan bebeğin alınabilmesi için gerekli süre bugün tamamlandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 27. haftasına ulaşan gebelik sonunda doktorlar bugün gerçekleştirdikleri cerrahi operasyonla doğumu gerçekleştirdi.

Hastane yönetimi konuyla ilgili, "Çocuk yeni doğdu. Genel durumu gayet iyi. Sonuçta 27 haftalık bir gebelik. Yeni doğan ünitemize çok güveniyoruz. Cinsiyeti erkek. Bebek şu anda iyi. 700 gram ağırlığında. Ciddi riskler taşıyan bir doğum haftasıydı. Bu Türkiye'de ilk, dünyada 14. vaka. Bebek kritik durumda. Organlarının gelişmesi tamamlanmadığı için, bu gelişim anne karnı dışında tamamlanacak. Bir takım organların fonksiyonlarını yerine getirememesi hayati risk taşır. Şu an yoğun bakımda, oradan çıkana kadar da durum kritik" açıklamasında bulundu.

Bebeğe Sadi Rıza ismi verilirken, baba Erdinç Ceyhan, maddi imkansızlığı nedeniyle bebeği istemediği yönünde yaptığı önceki açıklaması nedeniyle üzgün olduğunu söyledi. Ceyhan, "O anki ruh haliyle söyledim. Bu açıklamamdan dolayı üzgünüm. Şu an ne sevinçliyim, ne üzüntülüyüm" dedi.

Bebeğin alınmasının ardından, Yıldız Alçı'nın böbrek, karaciğer ve korneası belirlenen hastalara nakledilmek üzere alındı. Alçı'nın cenazesinin, memleketi Ağrı'ya gönderileceği öğrenildi.