Bir kupa iki aday!

Bir kupa iki aday!

Bir kupa iki aday!

TFF geçen yıl iki kupa yaptırıp son maçlarda iki ayrı şehire göndermişti. Ancak bu yıl
böyle bir uygulama yok. Şampiyon olacak takımın kupasız tur atma ihtimali yüzde 50!

Şampiyonluk düğümü son hafta oynanacak maçlara kalmasına rağmen, Futbol Federasyonu tek kupa yaptırdı! Galatasaray-Sivas ve Denizli-Beşiktaş maçlarından çıkacak sonuç şampiyonun adını kupaya yazacak. Ancak İstanbul ve Denizli'de oynanacak karşılaşmalar için Futbol Federasyonu tek kupa siparişi verdi. Şampiyonluk maçından sonra tur atacak takımın kupasız sevinme ihtimali yüzde 50!

Geçen yıl tedbir alındı
TFF, şampiyonluk kupasını Sivasspor için Ali Sami Yen'e gönderse Beşiktaş, Denizli Atatürk Stadı'na gönderse Yiğidolar'ın şovu yarım kalacak. Oysa federasyon geçen sezon iki kupa yaptırdı ve birini F.Bahçe için Trabzon'a, diğerini de G.Saray-Oftaş maçı için Ali Sami Yen'e gönderdi. Şampiyon olan G.Saray, kupayla taraftarlarını selamladı. Federasyonun isabetli karar vermesi için şampiyonun adını şimdiden biliyor olması gerekir!

Bu saatten sonra yetişmez
Federasyonun çalıştığı Boğazlı Gümüş firması, lig şampiyonluğu için bu sezon tek kupa yaptı. Hasan Çakmak ve Fikret Çakmak isimli iki amcaoğlunun elinden çıkan kupa 925 gr. masif gümüşten imal edildi. 60 cm yüksekliğinde ve 24 cm genişliğindeki kupanın maliyeti ise yaklaşık olarak 28 bin TL. Kupaya emek veren isimlerden Orhan Ökçün, ikinci kupa için çok geç kalındığını, bu saatten sonra yetişmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Gümüş ustası Hasan Çakmak F.Bahçeli, Fikret Çakmak ise G.saraylı.
İki usta da bu sene takımlarına kupa yapamadı.