Bir hastane skandalı daha

Bir hastane skandalı daha

Bir hastane skandalı daha

Bayılan kadını ayıltmak için yüzüne saf alkol döküp yüzde 60 kör ettiler. Bir türlü düzelemeyen Ayşe Eriş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak’ta, oğlunun tedavisi için gittiği hastanede “kan tutması” nedeniyle bayılan kadın, ayılması için yüzüne dökülen saf alkolün görme kaybına yol açtığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ayşe Eriş, 3 gün önce, bisikletten düşerek çenesinden yaralanan oğlunu Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine götürdü.

“Bütün hayatım altüst oldu”
Çocuğunun çenesine dikiş atılırken kendisinin, kan tutmasından dolayı bayıldığını, bir süre sonra ayıldığında gözlerinde şiddetli yanma hissettiğini öne süren Eriş, pansuman yapan kişinin, ayılması için yüzüne saf alkol döktüğünü, herhangi bir şeyin olmayacağını söylediğini belirtti. Gözlerinin yanmaya devam etmesi ve görmede sıkıntı yaşaması üzerine hastanenin acil servisine gittiğini anlatan Eriş, şunları söyledi: “Buradaki doktor, hiçbir ilaç uygulamadan (sol göz yanmış sağ gözbulanık görüyor) dedi ve gitti. Bir gün sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik. Yapılan tetkiklerde sol gözümde yüzde 60, sağ da ise yüzde 20 görme kaybı tespit edildi. Gerekli tedavi yapıldı ama şikayetlerim geçmedi.  Gözlerim iyi görmediğinden hayatım alt üst oldu. Suçluların cezasını çekmesi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum.” İl Sağlık Müdürü Öner Güner ise, olayla ilgili incelemenin başlatıldığını, sonucun daha sonra açıklanacağını söyledi. ( AA)