Bir çekyat aldı, hayatı değişti

Bir çekyat aldı, hayatı değişti

Bir çekyat aldı, hayatı değişti

Şansa bak
Üniversite öğrencisinin bitpazarından aldığı çekyattan milyarlık tablo çıktı

Almanya’da bitpazarından 150 euroya satın aldığı çekyatta 17. yüzyılda yaşamış Venedikli bir ressama ait tablo çıkan öğrenci, tabloyu müzayedede 19 bin 200 euroya (32 bin 256 YTL) sattı. Almanya’da üniversite eğitimi alan Ulrike Eisenhardt’ın başına gelenler ‘Şansın böylesi de olur mu’ dedirtecek cinsten...
Almanyalı 22 yaşındaki öğrenci, evi için eşya almak istedi. Öğrenci olduğu için bütçesi kısıtlı olan Ulrike Eisenhardt, evine alacağı kanepe için en hesaplısını orada bulacağı düşüncesiyle bitpazarına gitti. Bitpazarından 150 euroya bir çekyat satın alan Alman öğrenci eve getirdiği eşyayı yerleştirirken içinde bulduğu bir paketin hayatını değiştireceğini tahmin bile edemezdi.

Araştırma yaptı

Bezlere sarılı eşyayı açtığında bir tablo gören Ulrike Eisenhardt, hangi ressama ait olduğu ve değeri hakkında bir araştırma yaptı.  Eisenhardt, hayatını bir anda değiştiren olayı şöyle anlattı:
“Çekyatı açtım ve tabloyu gördüm. Değerli bir şey olduğunu anladım, ama bu kadar değerli olduğunu düşünmemiştim. Önce internette arama yaptım. Daha sonra dedemi, bu alanda uzman bir televizyon programı aracılığıyla gerçek değerini bulması için görevlendirdim” Yaptıkları araştırma sonucu tablonun 17. yüzyılın başlarında yaşamış Venedikli ressama ait “Mısır’dan Kaçışa Hazırlık” adlı tablo olduğunu tespit eden öğrenci müzayedede satmaya karar verdi. Ulrike Eisenhardt, ikinci büyük süprizi de burada yaşadı, tablonun fiyatı  5 bin ila 7 bin euro sanılırken,  Hamburg’da düzenlenen müzayedede 19 bin 200 euroya alıcı buldu.

Hamburg’da  32 milyara sattı
Bitpazarından aldığı kanepenin içinden çıkan tabloyu satarak bir servet kazanan üniversite öğrencisi, müzayededen elde edilen gelirin yarısını alacak. Eisenhardt, parayı ekonomi eğitimi için kullanacak.