İşlenmiş gıdaların zararı konusunda sık sık uyarılarda bulunan uzmanlar, işlenmiş gıdalarla ilgili yeni bir uyarıda daha bulundu. Uzmanlara göre, fazla işlenmiş gıdaları fazla tüketmek, vücutta iltihaplanmaya neden oluyor. Yine fazla işlenmiş gıdaları fazla tüketen kişilerden, baş ağrısı ve tuvalete çıkma konusunda zorluklar meydana geliyor.
İltihap, vücudunuzun bakteriler veya virüsler gibi enfeksiyonlara karşı kendini savunmaya çalışırken ortaya çıkan bağışıklık sisteminden gelen bir tepkidir. İltihap, hastalanmanın ve hastalıkları önlemenin bir sonucudur ancak aynı zamanda fastfood gibi yiyecekleri tüketirken vücudunuzun tepkisidir. Uzmanlara göre iltihaplanma, rafine karbonhidratlar (beyaz ekmek gibi), şekerli içecekler, işlenmiş etler, margarin, katı yağ ve tabii ki kızarmış yiyecekler tarafından tetiklenebilir.
VÜCUT İŞLEMEYE ÇALIŞIRKEN İLTİHABA NEDEN OLUYOR
Vücudunuz hastalıkları önlemeye ve vücudunuz için iyi olmayan yiyecekleri işlemeye çalışırken iltihaplanma meydana gelmesi tesadüf değildir. Bir araştırma hastalıktan ve fastfood kaynaklı iltihaplanma arasındaki akut benzerlikleri göstermiştir. Bu durum ayrıca kronik iltihaplanma nedeniyle de gerçekleşebilir. Uzmanlara göre iltihap iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi, kısa bir süre için ortaya çıkan ve birkaç hafta sonra düzelebilen akut iltihaptır. Bu durum hastalandıktan sonra muhtemelen yaşayacağınız bir durumdur veya fastfood gibi vücudunuz için iyi olmayan yiyecekleri yedikten sonra ishal şeklinde bile olabilir.
KRONİK İLTİHAPLANMAYA DA NEDEN OLUYOR
İkinci durum ise altı haftadan daha uzun bir süre boyunca iltihaplanma yaşarsanız meydana gelen kronik iltihap şeklidir. Bu durum genellikle bir yaralanma olmadığında ve otoimmün bozukluklarla bağlantılı olduğunda gerçekleşir.
Hem fastfood hem de aşırı işlenmiş yiyecekler iltihaplanmaya neden olabilir ve hatta bağırsağınızda yaşayan bakterileri bile değiştirebilir. Sağlıklı, bütün yiyecekleri yiyerek bağırsaklarınıza ve mikrobiyomunuza bakmıyorsanız, kronik iltihaplanma yolundasınız demektir. Ve tabii ki, kronik iltihaplanma kanser, kalp hastalığı, diyabet ve Alzheimer gibi birkaç uzun vadeli hastalığa yol açabilir.
Dolayısıyla, sürekli baş ağrıları yaşıyorsanız, tuvalette zor zamanlar yaşıyorsanız, genel ruh halinizde bir düşüş yaşıyorsanız veya vücudunuzu genel olarak şişmiş hissediyorsanız, bunun nedeni fastfood alışkanlıklarınızdan kaynaklanan iltihaplanma olabilir. Bu noktada vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi şey beslenme sisteminizi değiştirmek olacaktır.