NTV'de yer alan habere göre, Güney Afrikalı bilim insanları oldukça ilginç bir proje üzerinde çalışıyor. Cape Town Üniversitesi’nde görevli bilim insanları Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor.
KALICI OLARAK KARARTILACAK
Cape Town Üniversitesi’nde görevli bilim insanları bu planla kentin üzerindeki atmosfere büyük miktarda kükürt dioksit gazı salmayı ve Güneş’i kalıcı olarak “karartarak” su kaynaklarını korumayı amaçlıyor.
SU KITLIĞI RİSKİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Pek çok bilim insanı küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için atmosfere gaz pompalama fikrine karşı çıkıyor. Su kıtlığı riskini 2100’den önce yüzde 90 oranında azaltacağı düşünülen plan, Environmental Research Letters isimli akademik dergide yayımlandı.
Bu fikri savunan uzmanlar söz konusu planı “iklim sistemine zarar verebilecek tehlikeli müdahale" olarak nitelendiriyor.
Makalede konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor:
"Bulgularımız, stratosferik aerosol enjeksiyonu (SAI) yöntemiyle ortalama küresel sıcaklığı 2020 seviyelerinde tutmanın, Sıfırıncı Gün kuraklığı riskini yaklaşık yüzde 90 oranında azaltacağı ve bu tür bir kuraklık riskini bugünkü seviyeyle benzer tutacağını gösteriyor."
Meme kanserinde erken teşhisin önemi nedir?
Bebeklerde İshal hastalığının nedenleri nelerdir?
Saadettin Tantan gündemi değerlendirdi
Bülent Arınç AKP'den ihraç edilecek mi?