Annelerin beslenme çantalarına koydukları yiyecekler çocukların gelişimi için büyük önem taşıyor
Sevilay YÜKSEL'in haberi...
Okul çocuklarının sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sürdürebilmeleri için tükettikleri besinlerde çeşitliliğin sağlanması gerektiğini belirten Bakırköy Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Aydın, “Yağlı, unlu ve şekerli yiyeceklerin sınırlandırılması, posadan zengin besinlerin tüketilmesi ve vitamin ve minerallerden yeterli miktarda alınması sağlanmalıdır. Günlük enerji gereksinimi 1800-2200 kalori arasında değişen çocukların, bu ihtiyaçlarını dengeli bir şekilde karşılamaları gerekiyor. Bunun için süt ve süt ürünleri grubundan 2 porsiyon, et ve et ürünlerinden 2-3 porsiyon, ekmek karbonhidrat grubundan 6-11 porsiyon ve meyve grubundan 2-4 porsiyon tüketilmelidir” dedi.
Annelerin beslenme çantasının temizliğine de dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Aydın, “Beslenme çantasında cipsler, kolalı gazlı içecekler tercih edilmemeli, bunların yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran süt gibi doğal gıdalar tercih edilmelidir” diye konuştu. Aydın, araştırmalara göre kahvaltı yapan öğrencilerin yapmayanlara oranla daha başarılı olduğunu da sözlerine ekledi.