Berlusconi'den ÇADIR GAFI

Berlusconi'den ÇADIR GAFI

Berlusconi'den ÇADIR GAFI

Ayrı telden çalıyor
Başbakan onbinlerce evsiz için, “Eksikleri yok. Sıcak yemeklerini yiyorlar, başlarını sokacakları yer geçici bunu da çadır tatili saymak lazım” dedi

Evleri yıkıldığı için çadırlarda yaşamak zorunda kalan onbinlerce İtalyanın suratlarındaki ifade, hiç de Berlusconi’nin dediği gibi tatil yapan insanları andırmıyordu.

Halk öfkelendi
İTALYA Başbakanı Berlusconi’nin, depremde evleri yıkılan ya da oturulmaz hale gelince çadırlara yerleştirilen felaketzedeleri, “Farz edin ki, kamptasınız” diye tesellisi çadırlardakileri öfkelendirdi.

Rencide etti
BERLUSCONİ, önceki gece de, “Biz gururlu müreffeh bir toplumuz. Dış yardım kabul etmiyoruz” diyerek, önceki depremlerde dış yardım alan Türkiye dahil bir çok ülke halkını da rencide etmiş oldu.

42 saat sonra  kurtuluş
ANSA ajansı ve Sky TG-24 TV Eleonora adlı genç kızın depremin merkez üssü L’Aquila yakınındaki bir binanın enkazından kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldığını, Eleonora’nın bilincinin yerinde olduğunu duyurdu. Bu arada Papa 16. Benediktus’un gelecek haftalarda L’Aquila’yı ziyaret edeceği bildirildi.

Yağmacılar iş başında
DEPREM sonrası L’Aquila’da karaborsacı ve yağmacılar görülmeye başlandı. Evleri yağmalayan ve etin kilosunu 80 euro’ya satan karaborsacılar ağır suçlu sayılacak. Bu arada depremde ölenlerin sayısı 260’ı buldu. Kentteki hapishanede bulunan 140 mahkum da başka bölgelere nakledildi.