Hayat yandaşlara güzel. Berat Albayrak'ın arkadaşı ucuza kaptığı ihaleyi yüksek fiyata sattı

Hayat yandaşlara güzel. Berat Albayrak'ın arkadaşı ucuza kaptığı ihaleyi yüksek fiyata sattı

Devletin satın alacağı bandroller için ihaleden 3 ay önce kurulup işi alan DNS şirketi işi şehir hastanelerini işleten Çeçen Holding'e devretti. 2 milyon lira sermayeyle kurulan DNS'nin 260 milyon liralık yatırım yapacağını açıklamasına rağmen bir anda işi bırakması kafaları karıştırdı. 

Darphane ve Damga Matbaası''ndaki “yerli ve milli oyun”a şimdi de “devir” skandalı eklendi. Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak''ın arkadaşı olarak bilinen Halil İbrahim Danışmaz, geçen yıl DNS şirketi adına aldığı bandrol işini aradan bir yıl bile geçmeden DİAS Bilişim şirketine sessiz sedasız devrettiği ortaya çıktı. 

ŞEHİR HASTANELERİNDEN KİRA  ELDE EDEN ŞİRKET
Bandrollerin basım işini DNS''den devralan DİAS Bilişim ve Teknoloji A.Ş., Ankara ve Mersin şehir hastanelerini de işleten CCN Hastane Hizmetleri ve İşletme A.Ş.''ye ait. 24 Ağustos 2021''de gerçekleştirilen devirle birlikte bandrol şirketinin tek patronu Halil İbrahim Danışmaz''ın görevine son verildi, onun yerine Çeçen Holding''in sahibi İbrahim Çeçen''in büyük oğlu Murat Çeçen yönetim kurulu başkanı oldu.

DİAS Bilişim''in, DNS''nin sözleşme imzaladığı günden hemen bir ay sonra 30 Ekim 2020''de kurulması da dikkat çekti. Hastanelerden yüklü kira geliri elde eden bu şirket şimdi Türkiye''de içilen her sigara ve içkinin bandrollerini üretip devlete satacak.

DEVLETİN ALACAĞI BANDROLE YÜZDE 100 İLA YÜZDE 400 ZAM YAPILDI
Türkiye''de içki ve sigaralardaki güvenlik bandrollerini 2008''den 2020 yılına kadar ihaleleri alan Sicpa isimli yabancı bir firma üretti. Ancak 2020''de ihale sürpriz şekilde iptal edilip, “Yerli ve milli bandrol üreteceğiz” denildi. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, doğrudan temin yöntemiyle dışarıdan hizmet ihalesi açtı. Geçen yıl eylülde yapılan ihale, 3 ay önce Mayıs 2020''de kurulan DNS firmasına verildi. Hemen ardından devletin satın alacağı bandrollere yüzde 100 ila yüzde 400 zam yapıldı. Daha önce 120 milyon liraya yapılan işin 500 milyon liraya verildiği iddia edildi. 

İlgili Haberler