Ben de açılım istiyorum...

Ben de açılım istiyorum...

Ben de açılım istiyorum...

Antalya’daki kutlamalar sırasında Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin pankartını taşıyan Murat Kat, protokol tribününün önünde, Türk bayrağını açtı. Vali Alaaddin Yüksel,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin’e bir gazeteyi gösteren vatandaş, Kürt açılımını protesto etti.

Bu sırada müdahale eden polisler, elleriyle Murat Kat’ın ağzını kapatarak tören alanından uzaklaştırdı. “Terörist gibi götürülüyorum. AKP’nin açılımını protesto ediyorum. Tatar ve Dadaş’ım. Ben de açılım istiyorum” diye bağıran Kat’ın burnundan, polislerin sert müdahalesi sırasında kan geldiği gözlendi. Protestocu karakola götürüldü.

Kortejden ayrılarak protokolde yer alan Vali Alaaddin Yüksel, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin’in önüne dikilen Murat Kat, “Tatar ve Dadaşım. Ben de açılım istiyorum” diye bağırdı. Polisler tarafından yaka paça gözaltına alınan Kat, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

86. yil Cumhuriyet coşkusu düz ova tepkisine döndü
İktidarın Kürt açılımına tepkiler Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında da devam etti. Antalya’da protokol tribününün önüne gelen protestocu vatandaş, polisler tarafından ağzı kapatılarak karakola götürüldü...

Vatan uğruna canlarını veren şehitlerin aileleri, ’Kürt açılımı’ adı altında PKK’lı teröristlerin affedilmesine duydukları tepkiyi, Cumhuriyet kutlamalarında bir kez daha açıkca gösterdi. Şehit aileleri, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara koştu.

Hainlere verilen ödün kızdırdı
Mersin’in Silifke ilçesinde gazi ve şehit yakınları, Atatürk Anıtı önünde toplandı. Irak’ın kuzeyinde 1997 yılında çatışmada gazi olan emekli Jandarma Teğmen Mustafa Kalın, teröristlerin dönüşü sırasında yaşananların kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Bu gelişmeleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Kalın, “Yaptığımız hizmet, feda ettiğimiz gençliğimiz ve döktüğümüz kanlar devletimize ve Türk milletine helal olsun. Ancak, özellikle son dönemde hainlere verilen ödünler, bizlere kurşun sıkanların davul zurna ile karşılanıp ağırlandıktan sonra serbest bırakılması ve buna benzer birçok çelişki bizleri derinden yaralamıştır.”

Tarih unutanları affetmez
Antalya’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi’nin geçişi sırasında protesto gösterisi gerçekleşti. ’Tarih unutanları affetmez’ yazılı dövizler taşıyan şehit yakınlarının arasından sıyrılan Murat Kat, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin’in önüne geldi.

Müdahale sırasında burnu kanadı
Bir elinde Tür bayrağı diğer elinde gazete olan Kat, gazeteyi göstererek AKP hükümetinin Kürt açılımını protesto etti. Polislerin müdahale ettiği Kat, gözaltına alınırken, “Bakın PKK’lılar gibi götürülüyorum. AKP’nin açılımını protesto ediyorum. Tatar ve Dadaş’ım. Ben de açılım istiyorum” dedi. Polisin müdahalesi sırasında burnu kanayan Murat Kat, Şarampol Polis Merkezi’ne götürüldü. Kat, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Tek dil, tek bayrak ve tek yürek...
Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Alperen Ocakları Samsun Temsilciliği üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Alperen Ocakları Samsun Temsilcisi Talha Coşkun Arslan, Cumhuriyetin 86. yıl dönümünü buruk bir sevinçle kutladıklarını belirterek, Türk Milleti’nin tek dil, tek bayrak, tek yürek, tek devlet etrafında asırlarca baki kalacağını söyledi.

Suskunluğumuz acizlikten değil
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Arslan, şunları kaydetti: “Devlete ihanet edenlerle aynı kaşığın sapından tutmak ne demokrasi ne de açılımla izah edilebilir. Türk kimliğini reddeden söylem ve tavırları ile Türk Milleti’nin verdiği vergilerle siyaset yapan bir siyasi parti yıllardır bu ülkede yaşlı genç, bebek, kadın, erkek demeden 33 bin vatandaşımızı katleden teröristleri bir kahraman edası ile karşılama cüretini gösterebiliyor. Bütün bunlara karşı suskunluğumuz acziyetimizden değil, devlete olan sadakatimizdendir. Dileğimiz kanın durması olduğu kadar, sadakatimizin de zedelenmemesidir.”


ADANA
Gaziler siyah kurdele taktı
Adana’da gaziler yakalarına taktıkları siyah kurdele ile tören geçişine katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı, Mehmet Ersin Gülçer, “Siyah kurdeleyi geçen hafta yaşananları sessizce protesto etmek için taktık” dedi. Törenler sırasında ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Türk milleti uyan, vatanına sahip çık” diye slogan atan bir grup ise, tören geçidi yapılan yola girmek isteyince çevik kuvvet ekipleri tarafından kordon altına alınarak engelledi.


MERSİN
Mersin’de ’yer olmadığı’gerekçesiyle tören alanının dışına çıkartılan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği üyelerinin önüne polis dikildi. Ellerinde, pankartlarla töreni izleyen dernek üyeleri daha sonra buradan da uzaklaştırılmak istendi. Isparta’da kutlamalara bazı şehit yakınları şehitlerinin fotoğraflarıyla katıldı.


DENİZLİ
Resmi geçit törenine katılmak ve gazilerle askerlerin önünden yürümek isteyen ADD, Eğitim-İş ve ÇYDD temsilcileri, polis tarafından engellendi. Polisin ikna çabalarına rağmen, yürümekte ısrar eden gruba müdahale edildi.  Yere oturan grup, zorla polis araçlarına bindirilirirken, yaşanan arbedede aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu bazı vatandaşların yere düştükleri, ezilme tehlikesi geçirdikleri görüldü.