Belediyede silahlı dehşet

Belediyede silahlı dehşet

Belediyede silahlı dehşet

Başkan ağır yaralı
ABD’nin Missouri Eyaleti’nin St. Louis kentinin Kirkwood banliyösünde belediye encümeninin toplanacağı sırada binayı basan silahlı bir kişi, 2 polis memuru ve 3 belediye yetkilisini öldürdü. Saldırgan, daha sonra polis tarafından öldürüldü.
Polis açıklamasına göre, saldırgan ilk olarak Kirkwood’daki belediye binasının otoparkında bir polis memurunu öldürdü ve “Belediye başkanını öldüreceğim” diye bağırarak içeriye koştu. Binaya giren saldırgan burada 1 polis ile  2 belediye meclisi üyesi ile belediyede görevli bir mühendisi daha öldürdü. 30 kadar kişinin katıldığı toplantıda saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kendisine atılan sandalyelerden dolayı kaçmaya başlayan şahıs, polis tarafından vuruldu. Saldırganın kurşunlarına hedef olan Kirkwood Belediye Başkanı Mike Swoboda’nın başından yaralandığı ve durumunun ağır olduğu bildirildi. Görgü şahitleri, saldırganın 52 yaşındaki Charles “Cookie” Thornton olduğunu söyledi. Müteahhit olan Thornton’un yerel yönetimle ihtilaflı
olduğu öğrenildi.

Ve bir aile dramı

Los Angeles kenti yakınlarındaki silahlı çatışmada 5 kişinin öldüğü olayın bir aile dramı olduğu açıklandı. Kent polisi, Los Angeles’a 40 kilometre uzaklıktaki Winnetka’da bir kişinin polisi arayarak ailesinden 3 kişiyi öldürdüğünü söylediğini açıkladı. 1967’de kurulan özel polis birimi S.W.A.T.’dan 200 kadar polis evi kuşattı. Bir grup polisin eve girmesinin ardından çatışma çıktı. Olayda saldırgan ve bir polis öldü. Evde saldırganın dışında 3 ceset bulundu.