Bekle bizi Bosna! 4-2

Bekle bizi Bosna! 4-2

Bekle bizi Bosna! 4-2

Dünya Kupası'na katılma yolunda kritik bir viraja giren A Milli Futbol Takımımız, Kayseri'de karşılaştığı Estonya'yı 4-2 mağlup ederek, Bosna maçı öncesinde önemli bir 3 puan aldı.

Maçın 6. dakikasında Voskoboiniko'nun golüyle yenik duruma düşen Ay-Yıldızlı ekibimiz, 29'da Tuncay'la beraberliği yakalayıp,  37. dakikada Sercan'la öne geçerek soyunma odasına 2-1 üstünlükle gitti.

İkinci yarıya durgun başlayan Milliler, 52. dakikada Vassiljev'in ayağından yediği golle yüreklerimizi ağzımıza getirdi. 62. dakikada sahneye çıkan Arda Turan, kafayla attığı golle takımımızı bir kez daha öne geçirirken, 10 dakika sonra Tuncay Şanlı, farkı 2'ye çıkaran golü atarak bu kez yüreklerimize su serpti: 4-2

Çocuklara milli aşı
Hakkari'de polislere taş atan çocuklar, Teknik Direktör Fatih Terim'in davetlisi olarak geldikleri Kayseri Kadir Has Stadı'nda Letonya maçını tribünden izledi

* 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki Türkiye-Estonya maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kadir Has Stadı'nda oynanan ve yaklaşık 33 bin kişinin tribünleri tamamen doldurduğu karşılaşmada tüm taraftarlar, ellerindeki Türk bayrakları ile milli takıma destek verdi.
* Hakkari'de görev yapan Dr. Dilek Yeşilbaş'ın kurduğu Baran Yetenek Avcıları Derneği'nin çalışmaları kapsamında, çeşitli toplumsal olaylarda araçlara taş atan çocuklardan kurulan futbol takımının oyuncuları da, Fatih Terim'in davetlisi olarak karşılaşmayı izledi.
* Karşılaşmanın 32. dakikada savunmada görev yapan Gökhan Zan sakatlandı. Teknik Direktör Fatih Terim, oyuna devam edemeyen Gökhan Zan'ın yerine 36. dakikada Önder Turacı'yı oyuna dahil etti.
* FIFA tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13'üncüsü yapılan "FIFA Dünya Fair-Play Günü" etkinlikleri çerçevesinde maç öncesi Türk Milli Takımı Kaptanı Tuncay Şanlı ve Estonya Milli Takımı Kaptanı Piiroja, takımlar sahaya çıktığında "Benim Oyunum Fair-Play" sloganlı fair-play deklarasyonu okudular.