Bayram trafiğine dikkat!

Bayram trafiğine dikkat!

Bayram trafiğine dikkat!

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı trafiği için uyardı: Bayramda kimsenin kimseyi üzme hakkı yok. Tüm sürücüler çok dikkatli olmalı. Yola kesinlikle yorgun ve uykusuz çıkmayın!  

 
Sürücülere bayram trafiği uyarısı
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı nedeniyle trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, araç kullanırken tüm sürücülerin dikkatli olmalarını, yola yorgun ve uykusuz çıkmamalarını istedi. Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada geçen sene 9 gün olan bayram tatilinin bu sene daha kısa olmasını avantaj olarak değerlendirdi. 2008’deki 9 günlük bayram tatilinde meydana gelen 206 trafik kazasında 146 kişinin öldüğünü, 649 kişinin yaralandığını anımsatan Apaydın, şunları kaydetti:

Sevdiklerinizi üzmeyin
“En mutlu günlerden olan bayramlarda, sevdiklerini üzmeye kimsenin hakkı yoktur. Ancak yaşanan trafik kazaları nedeniyle, bayram tatilleri sürekli acılı günlere dönüştü. Son 6 yılda 35 gün Ramazan Bayramı tatili yapıldı. Bu tatillerde meydana gelen trafik kazalarında 630 kişi hayatını kaybederken, 14 bin 149 kişi yaralandı. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Bunda en büyük sebep hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardır. Yaz sezonu olduğu için mıcırlı yol yapımı oldukça fazla.” Apaydın, bayramın ardından okulların açılması nedeniyle, yollardaki araç trafiğinin yoğunlaşacağına da dikkat çekti.