Bayram değil, seyran değil IMF bizi niye övüyor!

Bayram değil, seyran değil IMF bizi niye övüyor!

Bayram değil, seyran değil IMF bizi niye övüyor!

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, IMF’nin son zamanlarda Türkiye için methiyeler dizmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek uyardı: Tekrar borç yükü altına girip, hazinemizi başkalarına didikletmeyelim.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) son dönemde Türkiye hakkında methiye dizmeye başladığına dikkat çekerek, “Bayram değil seyran değil, IMF Türkiye’yi niye övüyor” diyerek yaklaşan tehlikeye işaret etti. IMF’le anlaşma yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Özgenç, “Türkiye’nin tekrar borç yükü altına girip hazinesinin başkaları tarafından didiklenmesini istemiyoruz” açıklamasında bulundu. IMF’nin Türkiye’nin etrafında “borç vereyim de kurtul” diyen tefeci gibi dolaşmasını istemediklerine dikkat çeken Özgenç, IMF’nin zorda kalmış ülkelerden başka müşterisi olmadığını kaydetti. Özgenç, 63 yıldan bu yana IMF’nin program uyguladığı ülkelerin borç sarmalında kurtulamadığını hatırlatarak, “IMF elinde kalan fonu Türkiye’ye kullandırmak istiyor” diye konuştu.

Anlaşma işsizliği artırır
IMF ile geçmişte yapılan stand-by anlaşmalarında  ve uygulamada ithalata dayalı büyüme ile dayatma politikaları yüzünden Türkiye’de istihdamın düştüğünü, işsizliğin arttığını vurgulayan Özgenç, “İmalat sanayimiz gelişmeli, büyümeye mani olarak gördüğümüz IMF ile bu sebep ile anlaşma yapılmamalıdır” ifadesini kullandı. IMF’nin ’tefeci’ gibi Türkiye’nin etrafında dolaşmasından rahatsız olduklarını söyleyen Özgenç, Nasıl ki esnafın kasası başkaları tarafından karışıldığında ’bereketi gider’ diye biliyorsak, devlet hazinesinin de aynı olduğunu düşünüyoruz “ ifadelerini kullandı.