Bayrak skandalı büyük yara açtı

Bayrak skandalı büyük yara açtı

Bayrak skandalı büyük yara açtı

BURSA’da Türkiye-Ermenistan maçı yüzünden çıkan bayrak yasağı sonrası Bakü sertleşti. Şehitlikteki Türk bayraklarının indirilmesinin ardından şimdi de Azerbaycan’da tüm Türk şirketleri önündeki Türk bayrakları kaldırılmaya başlandı. 

Aliyev bayrak skandalına karşı sertleşiyor
Azerbaycan bayrağının Ermeni fitnesiyle yasaklanmasına Bakü’nün tepkisi sürüyor

Zürih’te imzalanan protokoller ve Türkiye-Ermenistan maçında Azerbaycan bayraklarının yasaklanmasına sert tepki gösteren Bakü yönetimi, yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bakü’deki bir şehitlikte Türk bayraklarının indirilmesinin ardından şimdi de Türk şirketlerinde benzer bir uygulamaya geçildi. Azadlık ve Yeni Müsavat gazetelerinde yer alan habere göre, Azerbaycan’da tüm Türk şirketleri önündeki Türk bayrakları indirilmeye başlandı. Gazeteler, ülke genelinde faaliyetlerde bulunan Türk şirketlerinde dün sabahtan itibariyle geniş denetim çalışmalarının başlatıldığını yazdı. Türk şirketlerinin çoğunda vergi ve maliye denetimleri başlatıldığına işaret edern gazete, gelişmeleri Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ve Ermenistan  Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın da izlediği milli maçla ilgili gelişmelere bağladı. 


Bakü’ye destek
Gazete Türkiye’den giderek Bakü’de yakacak işiyle uğraşan bir işadamının şu açıklamasını da sütunlarına taşıdı: “Biz her şeyimizle Azerbaycan’ın ve onun yönetiminin yanındayız. Türk işadamlarının hesabına göre, AKP hükümeti yanlış yapıyor. Azerbaycan yönetimi küsmekte de, öfkelenmekte de haklıdır. Ama Bakü, bizleri de yanına alsın. Öfkesini bizden çıkarmasın. Biz gerekirse Bakü’de ki bütün Türkleri toplayıp, Azerbaycan’a destek mitingi de yapabiliriz.”


Türkiye-Ermenistan maçı öncesinde devreye giren Serj Sarkisyan, AKP’nin de onayıyla Azerbaycan bayrağını yasaklatmıştı