Baykal'dan Recep İvedik benzetmesi

Baykal'dan Recep İvedik benzetmesi

Baykal'dan Recep İvedik benzetmesi

* CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakanın kendisine yönelik ithamlarına karşı kime maganda denileceğine ilişkin tartışmalar yapıldığını hatırlatarak, “Maganda Recep İvediktir, cuk oturdu” dedi. 

Recep İvedik benzetmesi
CHP lideri Deniz Baykal, Başbakanın kendisine yönelik ithamlarına karşı “Bu üslup maganda üslubudur” dediğini hatırlatarak,“Maganda Recep İvediktir, cuk oturdu” dedi


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda partisinin belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde halka hitap etti. Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisi hakkında dava açtığını anımsatırken, Erdoğan’ın “ekonomik yangını görmediğini” iddia etti. Başbakan Erdoğan’ın, ekonomik krize karşı açıkladıkları önerileri dikkate almadığını “Sen kim oluyorsun? Sen kendi işine bak. Git ekonomiyi ehlinden öğren. Sen iktidara gelemezsin” gibi yanıtlar verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Böylesine, kendisinin talep ettiği bir konuda, iyi niyetle, yapıcı bir öneri ortaya atmışken böyle bir saldırgan, küstah, kırıcı bir üslupla ortaya çıkması karşısında cevap vermek gerektiğini düşündüm. Bu üslup maganda üslubudur. Bunu kendisine yakıştırıyor olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na yakışmıyor. Bugün baktım bütün medya maganda konuşuyor. Maganda ile ilgili yazılar... Biliyorsunuz son günlerde çok başarılı filmler yapan bir genç yönetmenimiz var; Şahan... Şahan da bugün bir açıklama yapmış. Diyor ki ’Recep İvedik işte odur’diyor. Yani ’Maganda Recep İvedik’tir’diyor...Bakıyorum cuk oturmuş...”  Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ı bir kez daha tellevizyonda tartışmaya davet etti.


Deniz Feneri olayının takipçisiyim
“Deniz Feneri Davası” na da değinen Deniz Baykal, bu konuda Türkiye’deki sürecin çok yavaş işlediğini savundu. Baykal, sürece ilişkin eleştirilerini dile getirirken son günlerde birbiri ardına davaların gelmeye başladığını belirterek, şöyle konuştu: “İnşallah bu konuyu hem kamuoyumuzda milletimizle birlikte hem adaletle mahkemede sonuna kadar takip edeceğiz. Milletin kör kuruşunun sonuna kadar takipçisi olacağım. O insanların fitrelerini, zekatlarını alıp da kendi işleri için harcayanlardan, televizyon kanalı kurup AKP siyasetine destek olanlardan hesap sorulması için bütün yaşamım boyunca mücadele etmezsem namerdim.” Baykal, “Başbakan bana avukat diyor. Ben milletin avukatıyım. Milletin kör kuruşunun avukatıyım. Deniz Feneri soygununun hesabını sormak için mücadele eden milletin avukatıyım ve bununla da iftihar ediyorum” diye konuştu.


‘Nevruz ve 1 Mayıs tatil olsun’
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın verdiği talimatın ardından parti yönetimi Nevruz ve 1 Mayıs’ın resmi tatil olması için harekete geçti. CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek’in imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun tekliflerinde Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2’nci maddesinde değişiklik öngörüldü. Mustafa Özyürek’in imzasıyla bu konuda iki ayrı kanun değişikliği isteniyor. Baykal da yaptığı açıklamada, bunun istikrar ve bütünleşmeye yardım edeceğini söyledi.