Baykal: Umudumuz ayakta

Baykal: Umudumuz ayakta

Baykal: Umudumuz ayakta

ŞIRNAK Beytüşşebap’a giden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Buruk bir bayram kutluyoruz. Bayramımız buruk ama umudumuz ayakta” dedi.

Buruğuz ama
umudumuz ayakta
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını Ümitköy Nazmi Beğen Cami’nde iki torunuyla birlikte kıldı. Camiye torunları Alican ve Mehmet ile gelen Baykal, imam tarafından verilen vaazı dinledi.Namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin de bayramını kutladı. Türk milleti ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutlayan Baykal, sıkıntıların sona ermesi milletin hak ettiği huzura bir an önce kavuşması dileğinde bulundu. Baykal, “Buruk bir bayram kutluyoruz. Bayramımız buruk ama umudumuz ayakta. Milletimizin çok daha iyi bayramlar yaşayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Şehit askerlerin birliğinden
Beytüşşebap’a geçti
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve bir grup gazeteciyle Şırnak’ta 13 şehit veren askeri birlik ile terörist saldırı sonucu 12 kişinin öldürüldüğü Beytüşşebap’ın Beşağaç köyüne gitmek üzere özel uçakla Batman’a geldi. Baykal, helikopterle birliğe hareketinden önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.  Son günlerde terör olaylarının çok tehlikeli bir tırmanışa girdiğini belirten Baykal, birbiri ardına asker, sivil çok sayıda kayıp yaşandığın kaydetti. Bunun toplumda, ülkede çok derin bir üzüntü yarattığını ifade eden Baykal, şunları kaydetti:  “Bayrama girdik. Bayram dönemi barış ve kardeşlik duygusunun kökleşeceği, yaygınlaşacağı bir dönem olarak düşünülür. Bugün, bayram günü yine şehit haberi geldi. Çok acı olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Böyle bir manzara içinde düşündük ki, bu bölgede şehit vermiş olan insanlarımızı ziyaret etmek onlarla bütün Türkiye olarak dayanışma duygusu içinde olduğumuzu milletimiz adına sergilemek ve sevgi, dostluk duygularını canlandırmaya çalışmak bir görevdir, sorumluluktur. Bu anlayış içinde bölgeye geldik. Hem sivil vatandaşlarımızın şehit olduğu Beşağaç Köyünde hem de güvenlik güçlerimizin, askerlerimizin terörle mücadele için canını verdiği karakollarda vatandaşlarımızla, ailelerle bir araya gelmek, teselli etmek, onlarla dayanışma içinde olduğumuzu ortaya koymak istedik.”