Baykal: Ülke derin bir bunalıma sürükleniyor

Baykal: Ülke derin bir bunalıma sürükleniyor

Baykal: Ülke derin bir bunalıma sürükleniyor

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında gündemi değerlendirirken, hiçbir demokratik hukuk devletinde görülmeyen olaylar yaşandığına dikkat çekerek, ülkenin derin bir bunalıma doğru sürüklendiğini söyledi. Baykal, yasa dışı dinlemelere de sert tepki gösterdi.

Ülke derin bunalıma sürükleniyor
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Türkiye’de, hiçbir demokratik hukuk devletinde görülmeyen olayların yaşandığını ve bunlara yönelik önlem alınmadığını savunan Baykal, ülkenin “derin bir bunalıma doğru sürüklendiğini” söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, ıslak imzayla ilgili “kilidi bununla açalım” dediğini ifade eden Baykal, “Ne oldu o kilit, anahtar? Çatışma az buz değil. Olayın bir tarafından TSK var, kurumsal kimliğiyle hedef seçiliyor. Başbakan ‘bırakın’ diye rica ediyor. Ne oldu, askeri personel gitti, ifadesi alındı, hukuk süreci işledi, önce tutuklandı, sonra oy birliğiyle tahliye edildi. Bir yerde yanlış var da yanlış nerede?” diye sordu.

Hesaplaşma dosyası 
Baykal, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurulduğunu, Başkanı doğrudan Başbakanın atadığını anımsatarak, şunları kaydetti: “Niye böyle bir sistem kuruldu? Bunun altında yatan ihtiyaç çok açık: Birileri devletin temel kurumlarıyla hesaplaşmanın dosyasını oluşturmaya çalışıyor. Aydınlarla ilgili yapıyor, Ergenekon davası budur. 70 bin kişi dinleyen, istediği 70 bin kişiyi de ona ekleyebilecek olan bir yetkiyi kullanan otorite, demokratik sayılabilir mi, böyle bir ülkede hukuk devletinin işlediği söylenebilir mi? Bu büyük bir çatışmadır.”


CHP grubunda Dersim gerginliği
“Dersim’de analar ağlamadı mı?” dediği için eleştirilere hedef olan Onur Öymen, partisinin grup toplantısına CHP Lideri Deniz Baykal ile birlikte geldi. Öymen, “Bu konuyu kapattık” dedi. Bu arada, CHP’nin grup toplantısı sırasında Alevi olduğunu belirten bir vatandaş Baykal’a “Onur Öymen ile ilgili ne diyorsunuz?” diye bağırınca bazı partililer ve görevliler vatandaşı dışarı çıkarmaya ve susturmaya çalıştı. CHP lideri Baykal ise “Bırakın, müdahale etmeyin” diyerek duruma müdahale etti.