Baykal torpilledi

Baykal torpilledi

Baykal torpilledi

* Deniz Feneri- Almanya’da Başbakan Erdoğan’a para verildiği iddia ediliyor. Türk yargısı mutlaka araştırmalı

* Dişli- Vatandaş yolsuzluk yapınca cezaevine giriyor. Genel başkan yardımcısı yapınca istifayla hallediyor!

* Ermenistan- “Sınırını aç, soykırımı tanı, işgalime ses çıkarma” diyor! Jest yapacaksanız ciddi durun

*  Ümraniye- Bu dava, siyasi sistematik linç uygulaması. En başta söyledik, gelinen noktada tutarsızlık ortada...

 


CHP lideri Deniz Baykal, tatilini geçirdiği Antalya’da denize girdi.

Önce işgal altındaki köylerden çıksınlar
CHP lideri Deniz Baykal, Gül’ün ziyaretine tepki göstermeye devam ediyor. NTV’ye konuşan Baykal, Gül’ün Ermenistan ziyaretini eleştirdiği için, Başbakan’ın “Baykal zaten bir işe yaramaz” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine “Bir Başbakan’a yakışmayan sözler. Başkası da der ki senin marifetin de yolsuzluklara sahip çıkmak” dedi.  Türkiye’de 65 bin Ermeni vatandaş çalıştığını söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışıp paraları Ermenistan’a gönderiyorlar, hoşgörü gösteriyoruz. Ama onlar Türkiye’ye kaba bir husumet gösteriyor. Senin toprak bütünlüğünü reddetsem de beni kabul et, sınırını aç, soykırım kampanyalarını görme, komşuyu işgal etmemi görmezden gel, diyor.  Jest yapacaksanız ciddi durun. İşgal ettiği üç köyden çıkmasını sağlayın. Onu da yapamadınız iki köyden çıkartın. Onları memnun etmeye bu kadar meraklı, oldu olacak soykırım anıtına çelenk koysun diyenler var. Daima bizden mi ödün alınacak.”


DENİZ FENERİ SKANDALINDA ŞOK BİR İDDİA DAHA


Başbakan’a para gönderdiler
CHP lideri Baykal, Almanya’da süren yolsuzluk davası iddianamesinde, Başbakan Erdoğan’a da para yollandığı bilgisinin yer aldığını açıkladı


Haber: Fatih ERBOZ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya’da devam eden Deniz Feneri e.V davası iddianamesinde, dernekten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da para gönderildiği iddiasının yer aldığını söyledi. NTV’ye konuşan Baykal, Alman savcı tarafından hazırlanan iddianamenin elinde olduğunu söyledi. İddianameye göre, Deniz Feneri e.V derneği yöneticilerinden Mehmet Gürhan ile Firdevs Ermiş’in Başbakan Erdoğan’a para verdiklerini kabul ettiğini belirten Baykal şunları kaydetti:  “İddianamede şöyle denilmekte: ’2 Şubat 2005 tarihli alındı belgesinde herhangi bir meblağ yazılı olmamasına rağmen Gürhan, Firdevsi Ermiş’ten parayı, Türkiye Başbakanı’na, (2003 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan) Doğu Asya’daki Tsunami’den zarar görmüş, yardıma muhtaçlara dağıtması için, vermek üzere, aldığını tasdik etmiş. Bu konu, sanık Ermiş’in 7. kez ifadesi alınırken sorulmuş ve doğruluğu tasdik edilmiştir.’ İddianameye göre Gürhan, Firdevs Ermiş’ten aldığı parayı Türkiye’de Başbakan Erdoğan’a teslim etti. İddiaya göre bu para Başbakan’a uzak doğuda tsunamiden zarar gören insanlara dağıtılmak üzere verildi.”

Fevkalade önemli

Türk yargısının, konuyu ele alıp mutlaka araştırması gerektiğini ifade eden Baykal, “Bu çok önemli bir durum. Bir kişi ben Başbakana teslim edilmek üzere aldım diyor.  Gürhan, bu parayı vermiş de olabilir vermemiş de ama vermemiş de olsa Başbakana verilmek üzere orada para toplanması fevkalede önemli” dedi.

Dişli’ye fena taktı
AKP’li Şaban Dişli’nin istifasını da değerlendiren Baykal, “Dişli’nin genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesinin nedeni, yolsuzluk olduğu içindir.Vatandaş yolsuzluk yaptığı zaman mahkemeye gidiyor, cezaevine giriyor. Genel başkan yardımcısı yolsuzluk yaptığı zaman görevinden istifa edip durumu halletmeye çalışıyor” dedi.


Ümraniye eleştirisi
CHP lideri, Ümraniye soruşturmasını da topa tuttu: “Davanın bir boyutunun, siyasi bilek bükme ve intikam alma anlayışıyla kurgulanmış olduğunu görüyorsanız o zaman bu olaylar karşısındaki tavrınız değişir. Toplumda bir siyasi linç uygulaması sistematik olarak götürülmek isteniyor. Bazı çevreler tereddütle karşıladı, ama geldiğimiz noktada işin ciddiyetsizliği, tutarsızlığı anlaşılmıştır.”