Baykal kızdı: Şekeri bırak tansiyona gel

Baykal kızdı: Şekeri bırak tansiyona gel

Baykal kızdı: Şekeri bırak tansiyona gel

CHP lideri, “Şekerin yükselir” diyen Erdoğan’a cevap verdi: Başbakan benim şekerimi bıraksın, milletin tansiyonuna baksın!


Erdoğan’a şekerli gönderme
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, işsizlik ortamında milletin tansiyonunun yükseldiğini
belirterek, “Sayın Başbakan benim şekerimi bıraksın, milletin tansiyonuna baksın” dedi


Haber: Selda Öztürk KAY
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile birlikte Kızılay’da bulunan Sakarya esnafını gezdi. Baykal, Başbakan Erdoğan’ın son seçim mitinginde Mahsuni’nin ’Yiğit muhtaç olmuş soğana’türküsüne atıfta bulunarak şiir okumasına yanıt verdi. Baykal, “Mahsuni’nin o muhteşem dizelerini Başbakan’ın ağzından dinlerken, herkesin aklına yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana diye sorması lazım. Türkiye’de yiğit muhtaç olmuştur kuru soğana, yoksulun sırtına vuran vurana. Yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana?” diye konuştu. 

Höşmerim tatlısı
Baykal, Başbakan Erdoğan ile son günlerde yaşadığı tatlı tartışmalarını da hatırlatarak şöyle konuştu: “Başbakan Erdoğan ile son günlerde tatlı atışması yaşıyoruz. Başbakan dün höşmerim tatlısı yemiş. ’Yesin de çok yemesin, şekeri çıkar’demiş benim için. Ben höşmerim yiyorum, benim şekerim gayet normal, yüksek değil. Benim yediğim höşmerimde şeker yükselmiyor. Başbakan’ın kafasında böyle bir anlayış olduğunu görüyorum. Başbakan benim şekerimi bıraksın, milletin tansiyonuna baksın. Ekonomik kriz ortamında milletin tansiyonu yükseliyor. İşsizlik ortamında milletin tansiyonu yükseliyor. Bunlara çare arasın benim şekerime teşhis koymasın.”

Ankara’yı kazanacağız
Deniz Baykal, Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile birlikte Sakarya esnafını gezdi. Baykal burada gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Ankara’yı mutlaka kazanacaklarını söyleyerek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklendi.