Baykal :Davanın sonucunu nereden biliyorsun!

Baykal :Davanın sonucunu nereden biliyorsun!

Baykal :Davanın sonucunu nereden biliyorsun!

Baykal, Burdur’da: Davanın sonucunu nereden biliyorsun!
* CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Baykal, bekle gör bakalım neler çıkacak” sözüne bu yanıtı verdi. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Partisinin Burdur mitinginde yine Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Baykal, Ümraniye soruşturmasıyla ilgili eleştirilerine “Bekle gör bakalım, neler çıkacak” sözleriyle cevap veren Erdoğan’a “Bunu sen nereden biliyorsun” dedi. Baykal, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Savcı sen misin?

“Bana dur daha Ergenekon’da neler çıkacak diyor. Çıkan çıkar da çıkacağını sen Başbakan olarak nerden biliyorsun? Nelerin çıkacağını sen mi biliyorsun, sen mi kararlaştırıyorsun? Sen mi savcısın? Seninle istişare ederek mi bu işler oluşturuluyor. Gerçekten hemşehriniz Balbay’ı hemen aldılar. Hepimizin yargıya saygısı var ama yargının da kendine saygısı olmalı. Balbay ömür boyu hapis cezası ile yargılanıyor. Eğer ölüm cezası kaldırılmamış olsaydı ölüm cezası ile yargılanıyor olacaktı. Bir memleketin yazarları gece yarıları alınıp ömür boyu hapisle yargılanıyorsa demokrasi ve hukuk sisteminin sorgulanması gerekir. Bizde böyle şeyler her an yaşanıyor. Tutuklananların içinde bir tane AKP’ye yandaş bir kişi yok. Kim AKP’den şikayetçi ise tutuklanıyor. Bir yılı geçti hala ne olduğu belli olmadan içerde tutulan insanlar var.”

Karşıma çıksaydın

Erdoğan’ın üslup konusuna bir kez daha değinen Baykal, “Tiynetsiz diyen bir üslup, maganda üslubu değil midir?” dedi. Deniz Baykal şöyle devam etti: “Çiftçiye ’ulan ananı da al git’ diyen bir üslup maganda üslubu değil midir? ’Benim aile terbiyem bu anlayışa müsaade etmez’ diyor. Peki aile terbiyen Atatürk’ün partisine ’tiynetsiz’ demeye müsait mi? Sana o terbiyeyi verenler bunun söylenmeyeceğini öğretmediler mi? Peki maganda lafı söylenene kadar neden çıkmadın karşıma. Ben aylardır ’çık karşıma’ diyorum.  Ben sana değil, üslubuna ’maganda’ diyorum. Ben kibar ol, terbiyeli ol, saygılı ol diyorum. Başbakan’ın sıkıntısı ekonomik güçlükler karşısında söyleyeceği sözü olmamasından kaynaklanıyor. Ve bir de yolsuzluklar konusu var. Bu gündeme geldi mi Başbakan’ın asabı bozuluyor.”


Ağız tadıyla küfredemiyoruz
Deniz Baykal, “Padişahlık döneminde hafiye teşkilatı vardı; ‘Falan, filan şöyle konuşuyor’ diye ihbar yapar, para alırlardı. Şimdi bu işi teknoloji ile yapıyorlar. İnsan karısıyla, arkadaşıyla konuşamaz, içini boşaltamaz hale geldi. İnsan, açar telefonu isterse iktidara da küfreder. Şöyle ağız tadıyla küfredemez olduk” dedi.