Baykal, Çelik’in kellesini istedi!

Baykal, Çelik’in kellesini istedi!

Baykal, Çelik’in kellesini istedi!

Sen okullarda cihat çağrısı yaptıracaksın, sonra o bakanı orada tutacaksın. Onu orada tutman mümkün değil. Yandaş medya için her yolu deneyeceksin, işçiye Taksim’i çok göreceksin! Yok böyle bir anlayış. 

Ülkenin dengeleriyle oynamayın kardeşim
AKP’ye yüklenen Baykal grupta, “Kimse, tehdit ve şantajla yargıyı etkilemeye kalkmasın kardeşim” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında Hükümete sert eleştiriler yöneltti. Türkiye’de son günlerde ilginç gelişmeler yaşandığına işaret eden Baykal, şöyle dedi:  “Cumhurbaşkanlığı seçiminde yanlış yaptık diyorlar şimdi. Biz size dememişmiydik. Çankaya bir fetih hedefi değildir. Biz size tuzak kurmadık. Şimdi itiraf ediyorlar bunu. Dediğimize geliyorlar. Biz size doğruyu göstermek istedik. Niye uğraşıyorlar Türkiye’nin dengeleriyle kardeşim?” 

Fevkalade yanlış
“Yeni gelişme, bir midi anayasa paketi de yanlıştır sözleri dolaşıyor AKP’nin içinde” diyen CHP lideri eleştirilerini şöyle sürdürdü: Doğru söylüyorlar. Kapatmaya karşı yeni bir mini pakette yanlıştır. Doğrudur. Fevkalede yanlıştır. Uygunsuzdur. Biraz mesafe alındı. Başbakan bıraksın bu işi... Hukuk kendi işini yapsın. “Şimdi yeni bir yaklaşım var. Şu olursa bu olur gibi. Tehdit ve şantajla yargıyı etkilemeye kalkmasın kardeşim. Anayasayla kimse şantaj yapmasın. Siyasetin kuralı da işleyecektir, hukukun kuralı da işleyecektir.”

Çelik’i görevden alın

“Bazı bakanları değiştirelim diyorlar. Değiştir elini tutan mı var?” diye soran Deniz Baykal, şöyle dedi: “Onu değiştirirken elimize ne geçiririz mantığı var. Sen o bakanı oaraya getiren zihniyeti değiştir. Sen hangi beklenti içinde tuttun onu orada. Yıllardır hangi zihniyeti besledin. Sen okullarda cihat çağrısı yaptıracaksın sonra o bakanı orada tutacaksın. Onu orda tutman mümkün değil. Onu ordan almayı bir lütuf gibi sunma. Sen sorumluluğunu görmüş olacaksın. Hatanı kabul etmiş olacaksın.  Yandaş medya için her yolu deneyeceksin, işçiye Taksim’i çok göreceksin. Yok öyle bir anlayış.”

Türkiye yol ayrımında
Kurultayda, “Türkiye bir yol ayırımındadır” şeklindeki temel teşhisi ortaya koyduklarını dile getiren Baykal, bunun bir vehim, paranoya, yapay, siyasi suçlama, propaganda değil, bir realite olduğunu kaydetti. Türkiye’nin hem siyasal hem de ekonomik bakımından bir yol ayırımında olduğunu savunan Baykal, kurultayda sadece siyasi kaygıları, ülkenin önündeki siyasi tehditleri, tehlikeleri değil, aynı zamanda ekonomideki yol ayırımını da ifade ettiklerini kaydetti. Yol ayrımında yapılması gerekenlerin bulunduğuna işaret eden Baykal, siyasette ve ekonomi politikasında, derhal yeni bir şeyler yapmak gerektiğini vurguladı. Baykal, bir aciliyet duygusunu millete taşımaya çalıştıklarını dile getirdi.