Baykal: AKP PKK'yı aklamıştır

Baykal: AKP PKK'yı aklamıştır

Baykal: AKP PKK'yı aklamıştır

CHP lideri Deniz Baykal, Silopi’de kurulan mahkemeyi değerlendirirken, “Orada suç tespit edilmediğine göre PKK örgütüne üye olmak suç olmaktan çıkmıştır.  Bu bir acı tablodur”  dedi.  

PKK’ya üyelik suç olmaktan çıktı
Habur sınır kapısında yaşananları “hukuk skandalı” olarak değerlendiren CHP lideri Baykal, “Siyaset hayatımız, hukuk hayatımız ağır bir darbe yemiştir” dedi

Türkiye’yi kan gölüne çeviren PKK’lıların Habur sınır kapısında kurulan “seyyar mahkeme” tarafından serbest bırakılması CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı çileden çıkardı. Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, serbest kalan PKK’lıların ’serbest bırakılmasını’ ve bölücülerin ’zafer şovlarını’ değerlendiren Baykal, “Teröristler kahraman haline dönüştü” dedi. Baykal satırbaşları ile şunları kaydetti:
 
Sistemde kırılma
Hakimlerin mahkemelerin, savcılarla birlikte sanıkların ayağına taşınmasının bir başka örneği yoktur. Hukuk sistemimizdeki bu kırılma çok tartışılacaktır. Adalet Bakanı’nın ve hükümetin bundan sıyrılması mümkün değildir. Bir adliyenin sanıkların ayağına taşınması, sanıkların helikopterle uçurularak bunların ayağına götürülmesi açık bir müdahaleyi ortaya koymaktadır. Siyaset hayatımız, hukuk hayatımız ağır bir darbe yemiştir.

PKK suç örgütü değil mi
Gelenler pişmanlık için gelmiyorlar, terör örgütünü temsil için geldik diyorlar, mektup getirdik diyorlar, örgütün parçasıyız diyorlar, onlara hiçbir şey yapılmıyor. Örgütün üyesi olmak ve örgütü reddetmemek, Ceza Kanunumuzun 221. maddesine nasıl sığdırılıyor. Bunun anlamı PKK’nın artık bu uygulamaya bakacak olursak, bir suç örgütü olarak anlaşılmadığıdır.

Çok acı tablo
* Eğer terör örgütü suçsa, temsilcileri olarak buraya gelenlerin suçlu olmasından normal bir şey yoktur. Şimdi orada suç tespit edilmediğine göre ortaya çıkan manzara PKK örgütüne üye olmak suç olmaktan çıkmıştır. Hukuk nezdinde PKK bu operasyonla aklanmıştır. Bu bir acı tablodur.
* Hakimler ayaklarına gidiyor, serbest bir şekilde topluma dönüyorlar... Böyle bir durumda bir zafer duygusu yaşamamaları mümkün mü? O nedenle kimse o sevinç gösterilerini yapanları suçlamasın. Onlar kendileri açısından hak ettikleri düşündükleri bir bayramı yaşamaktadırlar. Siz onlara o zafer duygusunu vereceksiniz ama sevinmeyin diyeceksiniz.

Şehit aileri ne yapsın
* Tabi terör örgütünün kuryesi olan kişiler Türkiye sınırları içinde on binlerce insan tarafından selamlanıyorlar. Başbakan bunu sevinç tablosu diyor ama bu utanç tablosudur. Teröristlerin kahraman haline dönüştükleri bir manzaradır. Bu iktidarın, bu süreci getirdiği aşamada ortaya çıkan tablodur. Teröristler kahraman olmuşlardır.
* Evlatlarını şehit vermiş olan analar babalar, evlatlarının mücadele ettiği teröristlerin şimdi kahraman haline dönüşmelerini büyük bir acıyla izlemektedirler. Olay sadece teröristlerin kahraman oluşu değildir, olay Türkiye’nin 25 yıllık terör mücadelesinin sorgulanması olayıdır.

Irak’a gidiyor!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 8-9 Kasım tarihlerinde Irak’ı ziyaret edecek.Baykal’ın Irak ziyaretinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşeceği öğrenildi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Haziran ayında Baykal’ı mektup göndererek Irak’a davet etmişti.