Baykal: Açılım artık hıyanete dönüşüyor

Baykal: Açılım artık hıyanete dönüşüyor

Baykal: Açılım artık hıyanete dönüşüyor

CHP lideri, “Reşadiye’deki saldırının ardından açılıma devam etmek, gaflet ve dalaleti aşar, hıyanete dönüşür” dedi. AKP’ye “Gittiğiniz yoldan dönün” çağrısı yapan Baykal, “7 şehidin ölümünü de hazmettirmeye mi çalışacaksınız?” diye sordu.


Açılım artık hıyanet oldu
Deniz Baykal, Reşadiye’deki saldırının ardından açılıma devam edilmesinin hıyanet olacağını söyledi


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP iktidarına gittiğiniz yoldan dönün çağrısı yaptı. CHP lideri Baykal, partisinin grup toplantısında, PKK açılımı ve Reşadiye’deki saldırı konusunda iktidara sert eleştiriler yöneltti. Türkiye’de işlerin çığırından çıktığını, yurtsever insanların derin kaygılar içerisinde olduğunu ifade eden Baykal,  “Türkiye kendi içinden ayrışmaya doğru sürükleniyor. Çatışmanın tohumları ekiliyor.Bunun altında Türkiye’yi bir süreden beri fevkalade sorumsuz, yanlış istikamete sokmuş olan bu iktidarın anlayışı yatmaktadır. ’Açılım politikası, etnik açılım politikası’ diye bu hükümetin açtığı politika ülkeyi birbirine katmaya başlamıştır” dedi.

Devlet aciz kalmıştır

İktidarın politikalarıyla Türkiye’de toplumsal huzursuzluğun yurdun dört bir yanına yayıldığını vurgulayan Baykal şöyle devam etti:  Devletin güvenlik güçleri bu konuda aciz kalmıştır, devlet aciz kalmıştır. Sokaklarda çatışmalar, sokaklarda silah kullanmalar, kendisini göstermeye başladı. Otobüsler durduruldu, minibüsler durduruldu, yakılmaya başlandı. Bu acılar derken Tokat’ta bir tuzak 7 askerimizi şehit eden bir saldırı. Türkiye’de gerçekleri görmeyen, gerçeklerin hala farkında olmamakta ısrar eden insanların gözüne gerçekleri dayatarak sokmaya başladı.

İktidarı Nutuk’la vurdu

Yaşananlardan sonra açılım politikasına devam etmenin yanlışlık olacağını belirten Baykal, “Bu noktadan sonra hala hiçbir şey olmamış gibi, her şey olması gerektiği gibi akıyor diye düşünerek, bu yola devam etmek bilinmelidir ki, Mustafa Kemal’in dediği gibi gaflet ve dalalet olmaktan çıkmakta ve bir hıyanete dönüşmek üzeredir. Yaşanan bu olayları sineye çekmek, hazmetmek hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı. Baykal konuşmasında Başbakan Erdoğan’a da ’ziyareti kes ülkene dön’çağrısı yaptı: ıÜü “Başbakan, vicdanı izin veriyorsa programını tanzim eder. Ama Türkiye, vatandaşlarımız,’devlet nerede,can güvenliği nerede’diye feryat ediyor. Türkiye yangın yerine dönmüş. Yani böyle bir durumda kalabiliyorsa Takdir onundur.”

Baykal, Tokat’taki saldırının ardından Başbakan’ın Türkiye’ye dönmesi gerektiğini söyledi.