BAŞBUĞ BAŞBAKANLIK'TA

BAŞBUĞ BAŞBAKANLIK'TA

BAŞBUĞ BAŞBAKANLIK'TA

Genelkurmay Başkanı’nı Müsteşar Efkan Ala bina girişinde karşıladı.

MGK öncesi sürpriz zirve!
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, geçen haftaya damga vuran ‘belge’nin ele alınacağı MGK öncesi sürpriz bir şekilde buluştu. İçeriği açıklanmayan görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. 

1.5 saatlik sürpriz zirve
Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, MGK öncesinde bir araya geldi. 1,5 saat süren zirvenin ardından Başbuğ, MİT Müsteşarı ile de görüştü

Ümraniye operasyonu kapsamında ele geçirilen İrtica Eylem Planı Belgesi  ve askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasa değişikliği ile ilgili tartışmalar devam ederken Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ sürpiz bir görüşme gerçekleştirdi. Perşembe günü yapılması planlanan haftalık olağan görüşme öne çekildi. Bugün toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesindeki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Başbakanlık Merkez Binası’ndaki görüşmeye Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katılması dikkati çekti. Görüşmenin ardından resmi bir açıklama yapılmadı. Daha sonra İlker Başbuğ ile MİT Müsteşarı Emre Taner, Genelkurmay Karargahında sürpriz bir şekilde bir araya geldi.

Arınç da katılıyor
Genelkurmay Başkanı Başbuğ, cuma günü yaptığı toplantıda belge iddialarıyla ilgili ortaya atılan senaryolardan ve yaklaşımlardan duyduğu rahatsızlığı MGK’da gündeme getireceğini açıklayarak toplantının gündemini belirlemişti.  Ayrıca MGK’da, AKP’nin son dakika müdahalesiyle çıkarttığı askeri yargı sisteminde değişikliğe gidilen yasa metninin de ele alınması bekleniyor. Bugün yapılacak toplantıya Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kurul üyesi bakan ve kuvvet komutanları katılacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MGK’ya ilk kez bakan sıfatıyla katılacak.

 

Meczup eylemi
Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un görüşmesi öncesinde Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini belirterek binaya girmek isteyen şahıs, korumalar tarafından müdahale edilmesi sırasında, “Başbakana emir vermeye geldim” diye bağırdı. Şahıs, başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alındı.