Başbakan'a, asimetrik psikolojik harekat bilgisi

Başbakan'a, asimetrik psikolojik harekat bilgisi

Başbakan'a, asimetrik psikolojik harekat bilgisi

YÜKSEK Askeri Şura toplantısında alınan kararlar Genelkurmay’ın internet sitesinde açıklandı. Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekat” konusunda bilgi verildiği bildirildi. Şurada, irticai davranışları belirlenen 2 personel için ihraç kararı alındı.


Yüksek Askeri Şura toplandı
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, “Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekat” konusunda bilgi verildi. Komutanlar, tek taraflı yapılan ve askerin görev yapısı nedeniyle cevaplayamadığı psikolojik saldırılar konusunda şikayetlerini dile getirdi. YAŞ, Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Karargahı’nda toplandı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet ve ordu komutanlarıyla bazı üst düzey komutanlar da katıldı. Toplantıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi: “Toplantıda; Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekat konusunda bilgi verilmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlık durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler görüşülmüştür. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.”


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura’da askere karşı yönetilen tek taraflı psikolojik harekat hakkında bilgi verildi. Personel, eğitim, disiplin konuları görüşüldü.