Başbakan, medyayı baskı altına alıyor

Başbakan, medyayı baskı altına alıyor

Başbakan, medyayı baskı altına alıyor

DSP’li Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan’ın, medyayı suçlama alışkanlığı ve medya takıntısının, demokrasi açısından çok tehlikeli olduğu uyarısında bulundu

DSP’li Yağız: Başbakan’ın medya takıntısı demokrasi için tehlikeli
DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neredeyse hemen her konuşmasında “medyaya kızdığını, beğenmediği bir haber çıkınca medyaya demediğini bırakmadığını” savundu. DSP’li Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Başbakan’ın medyayı suçlama alışkanlığı, medya takıntısı, demokrasimiz açısından çok tehlikelidir” dedi. Bu tutumun “medyayı baskı altında tutma ve medyaya gözdağı verme çabası” olduğunu ileri süren Yağız, şunları kaydetti:  “Siyasal kurumlar kadar medya da demokrasinin olmazsa olmazlarının en başlarında gelmektedir. Medyası özgür olmayan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Sayın Başbakan şunu çok iyi bilmelidir ki, bir okulun kaloriferi yanmıyor ve bu yüzden öğrenciler donuyorsa, bir hasta hastane kapısında bekletiliyorsa bu, dünyanın her yerinde haberdir.”

Kasıt aramamalı
“ Sayın Başbakan’a düşen, bu tür haberlerde bir kasıt aramak ve yazanları ’Yalan yanlış yazıyorlar’ diye suçlamak yerine, o haberleri ihbar olarak kabul etmektir” diyen DSP Genel Sekreteri Süleyman  Yağız şöyle devam etti: “Hatta bu tür haberleri yazanlara teşekkür etmektir. Çünkü bu tür haberler sayesinde sayın Başbakan da olumsuzlukları zamanında öğrenmiş olacaktır. Kaldı ki bir ülkede yaşanan olumsuzlukları haberleştirmek medyanın en temel görevidir. Bu haberler, Başbakan’ın ifadesiyle ’özenle ve özelikle seçilmiş haberler değildir. Sayın Başbakan bugün eleştirdiği medyaya yarın ihtiyaç duyabilir. Zira kimse ilelebet başbakanlık yapacak değildir.”