Başbağlar katliamı unutulmadı

Başbağlar katliamı unutulmadı

Başbağlar katliamı unutulmadı

Erzincan’ın Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993’te 33 kişinin teröristlerce katledilmesini anlatan fotoğraflar, Fatih’teki Fevzi Çakmak Caddesi’nde sergilendi.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993’te 33 kişinin teröristlerce katledilmesini anlatan fotoğraflar, Fatih’teki Fevzi Çakmak Caddesi’nde sergilendi. Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneğince, caddenin Fatih Camii Külliyesi duvarlarının bulunduğu bölümde bir gün için açılan sergide, katliamla ilgili 30’a yakın fotoğraf yer alıyor.  “Mağdurlar ve failler dışarıda, adalet nerede?” ve “Başbağlar adalet bekliyor” yazılı afişlerin de yer aldığı sergi alanında, Dernek Başkanı Mehmet Aydın, 5 Temmuz 1993’teki katliamın üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunamadığını belirtti. Bir grup teröristin Başbağlar köyüne gelerek, erkekler ile kadın ve çocukları ayrı yerlere topladıklarını anlatan Aydın, şunları kaydetti:  “Erkekleri daha sonra katlettiler. 33 şehit verdik.”

16 yıldır katiller bulunamadı
Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’nin Fatih Fevzi Çakmak Caddesi’nde açtığı fotoğraf sergisinde katliamdan arda kalanlar gözler önüne serildi. 16 yıldır katillerin bulunamadığı olayda, 70 çocuk yetim, 40’a yakın kadın da dul kaldı.