Barzani, Ahmet Özal'ı kanatları altına aldı

Barzani, Ahmet Özal'ı kanatları altına aldı

Barzani, Ahmet Özal'ı kanatları altına aldı

PEŞMERGEBAŞI Barzani, Saddam Hüseyin döneminde kendilerine yardım eden Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a vefa borcunu, oğlu Ahmet Özal’a iş kapıları açarak ödüyor. Sözde Bölgesel Kürt Yönetimi bölgesinde 5 bin konut inşa edeceğini açıklayan Ahmet Özal, “Bir yıl önce Barzani bölgede iş yapmam için beni davet etti. Annem ile birlikte Barzani’nin Selahattin’deki ‘Devlet Konukevi’nde 3 gün misafir olduk” dedi.

Semra Özal’ın, Başbakan Erdoğan ile yakınlığı da dikkat çekiyor


Peşmergeler borcunu ödüyor!
Peşmerge reisleri Mesud Barzani ve Celal Talabani, Saddam Hüseyin döneminde kendilerine yardım eden Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a vefa borcunu, oğlu Ahmet Özal’a iş kapılarını açarak ödüyor. Irak’ın kuzeyindeki sözde Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin davetiyle 1 yıl önce Erbil’e giden Ahmet Özal bölgede konut yapacak. Milliyet gazetesinde Serpil Yılmaz imzalı habere göre, “Şehir merkezine 10 kilometre mesafede 1000 ev yapacağım. Bu sayı 5000’e kadar uzanabilir. Kuzey Irak’ın TOKİ’si olacağız” diyen Ahmet Özal’a petrol sahası da teklif edilmiş. Özal, “Petrol sahası alabilmek için günde 20-30 bin varil petrol çıkaran bir operatörle işe girmek gerekiyor. Pet de, Çukurova da yabancı ortak aldılar. O nedenle biz de yabancı bir operatör arayışını sürdürüyoruz” açıklaması yaptı. Habere göre, Saddam döneminde, peşmerge reisleri Mesud Barzani ve Celal Talabani, Özal’ın kendilerine “kırmızı pasaport” vermesini ve peşmergelere sınırları açmasını unutmamıştı.

Misafir oldular
Ahmet Özal “Bundan 4-5 yıl önce Talabani ve Barzani’nin davetiyle Kuzey Irak’a gitmiştim. Bundan bir yıl önce Mesud Barzani bölgede iş yapmam için beni davet etti. Annem ile birlikte Barzani’nin Selahattin’deki ’Devlet Konukevi’nde 3 gün misafir olduk” ifadelerini kullandı. Özal ailesi, AKP’ye yakınlığı ile de biliniyor. Semra Özal, birçok kez Başbakan Erdoğan ile bir araya gelmişti.Peşmergelerin kapısını açtığı Özal ailesiyle Başbakan Erdoğan’ın da arası oldukça iyi.