Barut ağacı kabuğunun faydaları şaşırtıyor

Barut ağacı kabuğunun faydaları şaşırtıyor

Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin ormanlarında yetişen barut ağacı, kabuklarıyla harikalar yaratıyor. İçeriği nedeniyle toplanılmasından hemen sonra tüketildiğinde zehirlenmeye yol açabildiğinden uzmanlar uyarıyor. Ancak barut ağacı kabuklarının en az bir yıl kurutulduktan sonra kullanılmasının faydaları mucizevi olarak nitelendiriliyor.

‘Akdiken’ adıyla da bilinen barut ağacının kerestesinden barut yapılıyor. Adı buradan geliyor.. Latince adı “Rhamnus frangula”. Kuzey ve Orta Anadolu’da yetişen barut ağacı sulak alanlarda, dere kenarlarında ve bataklıklarda büyüyor. Meyvesi ham haldeyken kırmızı, olgunken siyah…

BARUT AĞACI KABUĞUNUN FAYDALARI

Barut ağacı kabuğu kaynatılır ve suyu yaralara sürülürse, iyileşmeyi hızlandırıyor
Vücuttaki kan akışını düzenliyor, tüm kan hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor. Kalp damar sağlığı için faydalı…
Barut ağacı kabuğu çayının idrar söktürücü özelliği bulunuyor.


Spor sonrası meydana gelen kas ağrılarını hafifletiyor.
Sindirimi düzenliyor.
Kabızlığı gideriyor, bağırsak parazitlerinin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Hemoroid hastalığına iyi geliyor.
Karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor, siroz ve sarılık gibi hastalıkların tedavisinde etkili oluyor.
Metabolizmayı hızlandırıyor.
Çayı, kurşun zehirlenmesine karşı iyileştirici…
Gut hastalığına karşı iyileştirici özelliği bulunuyor.
Toz haline getirilen barut ağacı kabukları ilaç sanayisinde ham madde olarak kullanılıyor.
Genellikle çay olarak tüketilirken zayıflamaya yardımcı oluyor.

YAN ETKİLERİ VE ZARARLARI

Barut ağacı kabuğunun bilinen bir yan etkisi olmasa da, doktora danışarak kullanılmasında büyük fayda var.
Doktor onayı aldıktan sonra, günde en fazla 3 fincan kullanılması öneriliyor.

 

 

 

 

Kaynak:
aktarzane.com
phytoimages.siu.edu
mucizedeva.com

İlgili Haberler