Bankaların ATM dekontlarını sakın atmayın

Bankaların ATM dekontlarını sakın atmayın

Bankaların ATM dekontlarını sakın atmayın

Otomatik para çekme makinalarından 2 milyon YTL dolandırdılar.

Çeşitli bankaların otomatik para çekme makinalarında (ATM) işlem yapan vatandaşların bıraktıkları bilgi fişlerinden yola çıkıp, sahte belgelerle hesaplarından para çektikleri ileri sürülen 10 kişilik şebeke, polis tarafından çökertildi.

Detaylı kimlik ve hesap bilgilerini vergi dairesinde çalışan adamları aracılığıyla öğrenip, düzenledikleri sahte kimliklerle vatandaşların  hesaplarını boşalttıkları ileri sürülen zanlıların  polisin teknik takibine yakalanmamak için kısa mesafeli volki- tolki adı verilen telsizlerle iletişim kurdukları da belirlenendi. Şüphelilerin, bugüne kadar 100’ün üzerinde vatandaşın 2 milyon YTL’sini bankalardan çekip dolandırdıkları saptandı. İzmir Emniyeti  Mali Büro Amirliği ekipleri, altı aydır sürdürdüğü istihbarat  sonucu elebaşılığını, emekli polis memurunun oğlu olan A.Ş.’nin (34) yaptığı aralarında bir de kadının bulunduğu dolandırıcılık örgütünü sonunda yakaladı.

İş üstünde yakalandılar
İzmir, Ankara ve İstanbul ayağı olan araştırmada, suç örgütü üyelerinin, özellikle hesaplarında yüksek meblağlı para bulunduran kişilerin, bilgi fişlerini ele geçirerek, detaylı kimlik ve hesap bilgilerini, vergi dairesinde çalışan adamları ile anlaşmalı oldukları esnafdan öğrendikleri, daha sonra hesap sahipleri adına düzenledikleri sahte kimliklerle İzmir dışındaki bankalardan paralarını çektikleri tespit edildi. Yapılan baskınlarda, elebaşı A.Ş. ile K.Y. (40), E.E. (37), V.İ. (37), A.Ö. (26), Y.A. (36), D.E. (26), emlakçı K.A. (48), İ.Y. (57) ve Vergi Dairesi’nde memur A.K.’yi (47) yakaladı. Zanlıların, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, yeni kurbanlarına ait 5 sahte kimlik, çok sayıda ATM bilgi fişi ve dekontu, 5 bilgisayar, 3 tabanca ele geçirildi.