Bankalar yasadan sıyrılma peşinde!

Bankalar yasadan sıyrılma peşinde!

Bankalar yasadan sıyrılma peşinde!

TÜKETİCİNİN kredi kartı mağduriyetinde yeni perde! Borçları yeniden yapılandıran yasaya karşı harekete geçen bankalar, masrafı da tüketiciye yıktı.


Borç kadar
874 bin dosyanın 574 bini sözleşmeli avukatlara gönderildi. Kendilerine borç kadar ‘dava ve vekalet ücreti’ çıkarılan tüketiciler isyan etti.


Kart borcunu ödemek isteyene yeni işkence
Tüketicilerin kredi kartı mağduriyeti bir türlü bitmiyor. Temerrüde düşmüş ve bankalar tarafından takibe alınan borçların yapılandırılmasını sağlayan düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle bankalara koşan vatandaşlar, şimdi de harç ve vekalet masraflarıyla karşı karşıya kaldı. Yasadan yararlanacak olan 874 bin dosyanın 300 bini varlık yönetim şirketlerine geri kalanı da sözleşmeli avukatlara yönlendirildi. Avukatlara gönderilen kart mağdurları, öncelikle harç ve vekalet ücretlerinin ödenmesine ilişkin taleplerle karşılaştı.  Bazı kredi kartı borçlularının vekalet ve harç ücretlerinin, kart borcu tutarı kadar çıkması da, tüketicileri isyan ettirdi.

BDDK uyardı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK),  borçluları avukatlık ve harç giderleri için uyararak, bu kapsamda yapılacak tahsilatın toplam giderin yüzde 25’i olacağını bildirdi. Buna göre, bin 200 liralık avukatlık ve dava giderinin sadece 300 liralık kısmını tüketici ödeyecek.