'Bana ters düşme başına her iş gelir'

'Bana ters düşme başına her iş gelir'

'Bana ters düşme başına her iş gelir'

YARSAV Başkanı Ö. Faruk Eminağaoğlu, Adalet Bakanlığı’nın ihraç istemine tepkili:  Cumhuriyet Savcısını, Cumhuriyet mitinglerine katılmakla suçluyorlar! Cumhuriyet Savcısı olarak cemaat toplantılarına mı katılsaydım? Mesaj şu: Siyasi iradeye ters düşersen başına bunlar gelir! ‰ 8’de

Kazanan hukuk olacak
Hakkında soruşturma başlatılan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, hukuk mücadelesine devam edeceklerini belirterek, “Bir Cumhuriyet savcısı, Cumhuriyet mitingine katılmayacak da nereye katılacak?” diye sordu

Haber: Önsel ÜNAL
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, hak arama özgürlüğünü kullandığı için ihraç istemiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Eminağaoğlu, YARSAV Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanlığının “ihraç istemine” ilişkin değerlendirmelerde bulundu. YARSAV’ın faaliyetlerinin Türkiye’de kapatma soruşturmaları ve kendisi hakkında açılan ihraç soruşturmalarıyla anıldığını ifade eden Eminağaoğlu, yapılan işlemlere karşı hukuk mücadelesine devam edeceklerini, kazananın da hukuk ve YARSAV olacağını kaydetti.

Zamanlama çok anlamlı
Hakkındaki soruşturmanın sonuçlandırılmasının zamanlama açısından son derece ilginç olduğunu ifade eden Eminağaoğlu, 15 Kasım 2009 tarihinde YARSAV’ın ikinci seçimli genel kurulu olduğunu ve genel kurul öncesinde YARSAV aleyhine gündem oluşturulmak için soruşturmanın sonuçlandırıldığını savundu.  Eminağaoğlu, 70 milyon insanın telefonlarının dinlenmesine izin vermesine” sessiz kalamadığını ve konuya ilişkin yapılan işlemler nedeniyle YARSAV hakkında soruşturma açıldığını belirterek, Adalet Bakanlığının söz konusu işlemine ilişkin tek suç duyurusunda bulunan örgütün YARSAV olduğunu kaydetti.

Siyasi iradeye ters düşme
Hakkındaki soruşturmalara gerekçe olarak Cumhuriyet mitinglerine katılımının gösterildiğini belirten Eminağaoğlu, şöyle  konuştu: “(Cumhuriyet mitinglerine neden katıldın) deniliyor. Bir Cumhuriyet savcısı, Cumhuriyet mitingine katılmayacak da nereye katılacaktır? Mesaj şu, siyasi iradeye ters düşme. Cumhuriyet savcısı olarak bir cemaatin toplantısına katılmam beklenen bir şey değildir. Ama bugün cemaatleri soruşturan Cumhuriyet savcıları soruşturulmaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde yargıçlar şüphelilerin huzuruna çıkmamıştır. Bugün Türkiye’de bu tersine dönmüştür. Şüpheliler yargıçların huzuruna çıkarılamamaktadır. Yargıçlar şüphelilerin huzuruna çıkarılmıştır. Yargı bu noktaya itilmiştir. Siyasi irade hapşırdığı zaman, yargıda zatürre ortaya çıkıyor. ”