Ballı geziler kavga çıkardı

Ballı geziler kavga çıkardı

Ballı geziler kavga çıkardı

Meksika kapışması
Sebzeciler ve Büyükşehir Belediyesi, hal konferansı için karşı karşıya geldi. Belediye
yetkilileri gezi peşinde olmakla suçlanıyor

Haber : Salim YAVAŞOĞLU
Tüm Sebze Meyve Tüketicileri Federasyonu ile Büyüşehir Belediyesi 2009 yılında yapılacak Dünya Haller Birliği Konferansı için birbirine düştü. Federasyon Başkanı Burhan Er, 2009 yılında İstanbul’da yapılacak toplantıya kendilerinin ev sahipliği yapması yönündeki kararın 2007’de Milano’da alındığı belirtti. Er, alınan bu karara rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mexico City’ye heyet göndermesine bir anlam veremediğini söyledi. Belediye Meclisi’nden çıkartılan kararla, 22-26 Nisan’da Mexico City’e heyet gönderilmesinin ardında başka gerekçeler arayan Er, şöyle konuştu: “2007 yılında Çin’de yapılan toplantıda biz ülkemizi temsil ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir yazısını gördük ve hepimiz şok olduk Yazıda, ’Hal binasının mülkiyeti bize ait, onun için yetki bizdedir’ iddiasında bulunmuşlar.” dedi.

Sadece gezmek için gittiler

2007’de İtalya’nın Milano şehrinde yapılan toplantıda DHB’nin 2009 Konferansı’nın İstanbul’da yapılması için karar aldırdıklarını açıklayan Er, “Şubat 2008’de DHB Genel Sekreteri Maria CAVİT, İstanbul’a gelip biz ve belediye yetkilileri ile de görüştü. Toplantının hazırlıklarına başlamamızı istediler. Biz zaten hazırdık.” dedi. Kendilerinin dernek olarak 50 ülkeden yaklaşık 250 dernek heyeti ile birlikte pazarlama ve üretim bölgelerini gezdiklerini kaydeden Er, “Devlet memuru bu işin pek heveslisi değil, gezmiş oluyorlar. Biz mesleğimiz gereği bu işlerle ilgileniyoruz” diye konuştu.

İstanbul’da buluştular
Dünya Haller Birliği Genel Sekreteri Maria CAVİT Şubat 2008’de geldiği İstanbul’da, Tüm Sebze Meyve Tüketicileri Federasyonu Başkanı Burhan Er ile görüştü.