Bakır tasta Süryani şarabı

Bakır tasta Süryani şarabı

Bakır tasta Süryani şarabı

ABD yanlısı çizgisiyle dikkat çeken Sabancı Vakfı, bu kez de Mardin’e el attı. Kent Müzesi açılışında Süryani Metropoliti ile şarap içen Güler Sabancı, ‘dinler korosu’nu da ihmal etmedi.

Bakır tasta Süryani şarabı
Mardin’deki Kent Müzesi’nin açılışında Sabancı ile Deyarzaferan Manastırı Metropoliti Özmen arasındaki samimi diyalog dikkat çekti

Koyu sohbete daldılar
Güler Sabancı ile Deyarzaferan Manastırı Metropoliti Salibe Özmen tarihi binanın hizmete açılışında bir süre sohbet etti.

Mardin’de Sultan II. Abdülhamit zamanında süvari kışlası olarak inşa edilen tarihi bina, Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek, “Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi” olarak hizmete açıldı. Açılış törenine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Bülent Eczacıbaşı, Halis Komili, Başaran Ulusoy, Yılmaz Ulusoy ve Zeynel Abidin Erdem’in de aralarında bulunduğu iş adamları, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Mardin’in olağanüstü güzel bir kent olduğunu belirterek, müzeye tüm Mardinlilerin sahip çıkmısnı istedi.

3 din aynı karede
Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu topraklarda tarihin hangi döneminden bu yana ne varsa, dönem ayrımı, inanç, kültür, eğitim, dil, din ayrımı yapmaksızın hepsini kıskançlıkla sahipleniyoruz” dedi. Günay, Mardin’in, sadece taş binalarıyla özgün bir mimari içermediğini, aynı zamanda bir fotoğraf karesine 3 semavi dinin simgesini bir arada sığdırabilen yerlerden biri olduğunu belirtti. Devlet Bakanı Mehmet Aydın da “İnanıcımız, dilimiz ne olursa olsun, bu kadar zengin birlikteliği bu boyutta başarmış, Mardin gibi bir kenti olan, İstanbul gibi birlikte yaşamanın tarihte en güzel örneğini veren bir ülkede bugün eğer birlikte yaşama zorluğu gibi bir şeyi telaffuz ediyorsak, ciddi anlamda başımızı avuçlarımızın arasına alıp düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.